U trendu

Lavovi za jagnjad

Film „Lions for Lambs“, ili kako su ga domaći distributeri preveli – „Glineni golubovi“, jedna je od pravih poslastica ovogodišnje L’oreal Paris sinemanije, koja se održava od 31. oktobra do 7. novembra u Beogradu i od 1. do 8. novembra u Novom Sadu. Film je režirao Robert Redford (Robert Redford), koji igra i jednu od glavnih uloga, pored Toma Kruza (Tom Cruise) i Meril Strip (Meryl Streep). U ostalim ulogama pojavljuju se Piter Berg (Peter Berg), Derek Luk (Derek Luke) i Majkl Penja (Michael Pena). Ova drama je snimljena po scenariju Metjua Karnahana („Kraljevstvo“).
Odvijajući se u realnom vremenu, film koristi neviđene, skrivene događaje jednog dana da bi povezao tačke i pokazao kako ambiciozni političar povlači smele poteze u Vašingtonu, kako jedan novinar juri priču pod velikim pritiskom, kako su dvojica hrabrih vojnika poslata na tajnu i opasnu misiju i kako su svi oni povezani s jednim mladićem koji želi da razume pravu snagu slobode, vere i posvećenosti.
Priča se odigrava na tri jednako napeta i emotivna fronta, svaka s velikim ličnim ulozima. U kancelariji Kongresa potencijalni predsednički kandidat senator Džasper Irving (Tom Kruz) planira da upornoj TV novinarki (Meril Strip) otkrije priču o novoj vojnoj strategiji. Dok njih dvoje igraju igru mačke i miša, na univerzitetu na Zapadnoj obali profesor doktor Mali (Robert Redford), nekada pun ideala, suočava se s privilegovanim, ali blaziranim studentom (Endru Garfild), kome je potrebno uzbuđenje i kome preti opasnost da ne ispuni svoj ogromni potencijal. U međuvremenu, na drugoj strani planete, u žaru borbe u Avganistanu, dvojica Malijevih nekadašnjih studenata, Arijan (Derek Luk) i Ernest (Majkl Penja), prevazilaze debate i prepirke mentora i političara u teškoj borbi za goli život kroz događaje koji će na njima ostaviti traga za čitav život.
Film „Glineni golubovi“ biće prikazan pred domaćom publikom premijerno u sredu, 7. novembra, u glavnom terminu od 19.30 časova. Domaća premijera filma je, da naglasimo, zakazana čak dva dana pre zvanične američke premijere 9. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.