Londonska policija: Smrt pevačice grupe Krenberiz nije sumnjiva

Londonska policija saopštila je danas da ne smatra sumnjivom smrt pevačice irske rok grupe „Krenberiz“ (The Cranberries) Dolores O’Riordan koja je juče pronadjena mrtva u Londonu i dodala da se još ne zna uzrok smrti zbog čega je slučaj predat sudskoj medicini, javila je agencija Frans pres.

Dolores O’Riordan (46) iznenada je juče preminula u Londonu gde je boravila za snimanje pesme čuvenog ranijeg hita grupe „Zombie“.

Prijatelji pevačice naveli su da je delovala srećno nekoliko sati pre smrti i da se spremala da sa američkim hard rok grupom „Bed volvs“ (Bad Wolves) ponovo snimi pesmu.

„Dolores mi je ostavila zvučnu poruku pre ponoći (veče pre smrti) da mi kaže kako joj se svidja verzija njene pesme u izvodjenju američkog benda. Bila je nestrpljiva da me vidi u studiju i snimi vokal“, rekao je producent Den Vejt.

Prema njegovima rečima,  pevačica je delovala srećno i „puna života“.

Pevačica je u ranijim intervjuima govorila da je bila seksualno zlostavljana kao dete i da se bori protiv depresije nakon što su lekari otkrili da boluje od te bolesti, prenela je agencija AP.

Irski premijer Leo Varadkar odao je počast pevačici rekavši da je Dolores bila „glas generacije“ onih koji su rasli u Irskoj devedestih godina.

Grupa „Krenberiz“ osnovana je u Limeriku u Irskoj, a postali su medjunarodne zvezde tokom 1990-ih hitovima kao što su „Zombie“ i „Linger“. Bend se raspao 2003. godine ali su se ponovo okupili nekoliko godina kasnije.

„Krenberiz“ su objavili akustični album „Something Else“ 2017. godine i trebalo je da idu na turneju po Evropi i Severnoj Americi ali je turneja prekinuta zato što je Dolores O’Riordan imala probleme s ledjima.

Grupa je prodala više od 40 miliona albuma širom sveta. Album „No Need to Argue“ bio je prvi na top listi albuma u Australiji, Francuskoj i Nemačkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.