U trendu

Možete li da zamislite? Ova glumica bila je prvi izbor za ulogu Aleksis u „Dinastiji“

Serija Dinastija nezamisliva je bez Džoan Kolins u ulozi harizmatične i nezaboravne Aleksis Karington Kolbi, ali upravo se to moglo dogoditi da su jednu od glavnih uloga u kultnoj sapunici iz osamdesetih prihvatile druge dve slavne glumice koje su bile prvi izbor za Aleksis.

Džoan Kolins možda nikada ne bismo gledali ulozi Aleksi u seriji Dinastija da nije bilo Arona Spelinga. Naime, upravo se slavni holivudski producent, koji je producirao Dinastiju, zauzeo za nju kada se birala glumica koja će glumiti legendarnu zlobnicu. Autori serije, bračni par Ester i Ričard Šapiro na umu su imali druge dve velike filmske zvezde kada su razmišljali o tome ko bi bio savršen za ulogu.

Prvi izbor bila je Sofija Loren, a drugi Elizabet Tejlor. Sofija, koja je početkom osamdesetih, kada je počelo snimanje Dinastije, glumila u dva televizijska filma, Sophia Loren: Her Own Story i Qualcosa di biondo, odbila je ulogu, a nakon nje i Elizabet, koja se 1981. pojavila u ulozi Helene Cassadine u jednoj od najdugovečnijih sapunica General Hospital.

Producent Aron Speling kojeg je Džoan Kolins dobro poznavala, tada se zauzeo za nju i tako je stvorena Aleksi Kolbi čiji se lik u Dinastiji prvi put pojavio u drugoj sezoni.

Gostujući u emisiji Grejema Nortona, Džoan je takođe otkrila kako je s glumcem Džonom Forsajem, koji je glumio njenog bivšeg supruga Blejka Karingtona, imala razmirice zbog toga jer je u intervjuima spominjala njegove godine. Naime, Džona je smetalo što se tada svuda u medijima naglašavalo da je Linda Evans u tridesetim, a Džoan u četrdesetim, ali niko nikada nije spomenuo da Forsaj ima 62 godine.

„Spominjala sam Džonove godine u intervjuima jer ne volim diskriminaciju na osnovu godina, a gospodinu Forsaju to se nije dopalo. Rekao je: ‘Zašto moraš da pominješ moje godine’, a ja sam mu odgovorila: ‘Zato jer se Lindine i moje stalno spominju i želimo jednakost’, ispričala je Kolins. Ipak, Džona je i dalje cenila i nazivala ga neustrašivim vođom glumačke ekipe Dinastije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.