Najgledaniji filmovi u Americi (2)

Prvi film Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) posle završetka desetogodišnjeg snimanja serije „Prijatelji“ (kao i bučnog razvoda od Breda Pita) – „Derailed“, debitovao je na trećem mestu liste najgledanijih filmova. Partner Anistonove u ovom filmu je Klajv Oven (Clive Owen), koji je nedavno igrao i pored njene glavne rivalke – Andželine Džoli, u filmu „Beyond borders“.

Ovo je ujedno i prvo izdanje kuće „Weinstein Co“, koju su osnovala braća Vajnstin (Harvey & Bob Weinstein) posle napuštanja kuće „Miramaks“, koju je kupio „Dizni studio“.

Čarls, uspešni menadžer u reklamnoj kompaniji i odan porodični čovek, upoznaje privlačnu ženu u jutarnjem vozu. Flert brzo prelazi u strast. Međutim, njegova usputna aferica postaje veoma rizična kada ih nasilni kriminalac uvuče u opasnu igru. Sada kada su njihovi životi izbačeni iz koloseka (kako i sam naziv filma kaže), Čarls mora da smisli kako da preokrene situaciju i spase njihove porodice.

Ovo je i prvi put da gledamo Anistonovu u seksualno eksplicitnom i nasilnom filmu, što je potpuno suprotno od njenog imidža dobrice koji je gajila dosad. Ipak, njeni obožavaoci nisu zatajili i pohrlili su da pogledaju film. Film je režirao Mikael Hafstrom, a u ostalim ulogama videćemo: Vinsenta Kasela (Vincent Cassel), Melisu Džordž (Melissa George) i repera Egzibita (Xzibit).

Kad je o reperima reč, jedan od najpopularnijih na svetu – Kertis Džekson, poznatiji kao 50 Cent, snimio je svoj prvi film, koji se predvidljivo zove „Get Rich or Die Tryin““. Ova narko-dilerska muzička drama povlaka akcija debitovala je na četvrtom mestu liste najgledanijih filmova.

Jedino što je neobično, a samim tim i zanimljivo u ovom filmu jeste reditelj Džim Šeridan (Jim Sheridan). Šeridan je režirao filmove kao što su: „Moje levo stopalo“ („My Left Foot“, 1989), „U ime oca“ („In the Name of the Father“, 1993) i „U Americi“ („In America“, 2002). Sad je pravi momenat za čuđenje!

Uskoro čitajte više o filmu „Gordost i predrasude“, koji je debitovao na desetom mestu liste najgledanijih filmova u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.