U trendu

Nikolas Kejdž

Nikolas Kopola (Nicholas Coppola) rođen je 7. januara 1964. u Kaliforniji. Njegov stric je poznati reditelj Fransis Ford Kopola (Francis Ford Coppola) i imao je jak uticaj na opredeljenje Nikolasa da se bavi glumom. Sa 19 godina, Nikolas je imao svoj filmski debi. Tada je napustio i srednju školu da bi se potpuno posvetio glumi. Prezime je promenio u Kejdž (Cage) da svoju slavu ne bi zasnivao na stričevom prezimenu. Prezime Kejdž (Cage) izabrao je po junaku iz stripa Luku Kejdžu (Luke Cage), kog je obožavao u detinjstvu.

U filmskoj umetnosti je poznat po svom specifičnom načinu glume, ali i po žrtvama koje je podnosio zbog pojedinih uloga. Tako je poznato da je vadio dva zuba, rezao ruku žiletom i gutao bubašvabe, samo radi upečatljivosti uloga.

Početak njegove karijere bio je obeležen ulogama u tinejdžerskim komedijama. Veliki broj uloga imao je u filmovima svog strica. Prve poznatije filmove snimio je početkom devedesetih godina: „Poljubac vampira“, „Medeni mesec u Vegasu“, „Napuštanje Vegasa“… Tih godina dobio je i svoj prvi Zlatni globus. Usledila je serija trilera u njegovoj karijeri: „The Rock“, „Con Air“, „Zmijske oči“… Poslednji film snimio je 2000. godine – „Mandolina kapetana Korelija“ – u kom mu je partnerka bila Penelopi Kruz (Penelope Cruz).

Kejdž je dugo bio u braku sa modelom Kristin Fulton (Kristin Fulton), sa kojom je dobio sina. Posle razvoda, supruga mu je 1995. godine postala glumica Patriša Arket (Patricia Arquette). Ovaj par se, uprkos predviđanjima žute štampe, ipak razveo posle pet godina braka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.