Niste znali? Gidrina žena glumila je u „Žikinoj dinastiji“ (foto)

Dragomir Bojanić Gidra je jedno od najvećih glumačkih imena naše kinematografije. Odigrao je brojne uloge, ali ga svi ipak pamte po ulozi Žike Pavlovića iz serijala filmova reditelja Zorana Čalića, „Lude godine“, a potom je usledila i „Žikina dinastija“.

On je u ovom filmu glumio ženskaroša, koji ne može da se skrasi pored jedne žene. Ipak, njegov život bio je daleko drugačiji, jer je bio u braku sa glumicom Ljiljanom Kontić, koju je mnogo voleo i sa kojom je imao ćerku. Njihov brak je bio ispunjen brojnim padovima, zbog njegove ljubavi prema alkoholu, ali ostali su zajedno uprkos ovom problemu.

Gidrina žena Ljiljana Kontić je na Filmskom festivalu u Nišu 1989. izabrana za glumicu godine. Međutim, između karijere i porodice prioritet joj je bila porodica.

View this post on Instagram

je u “Žikinoj dinastiji”, koja mu je bez sumnje najpoznatije ostvarenje, stalno glumio ženskaroša. Kroz sve te peripetije i zavrzlame koje su mu se dešavale, uvek su uz njega bile Dara, Elza, Lilika ili već neka druga dama. U privatnom životu, Gidra je bio daleko od ženskaroša. Ovaj glumac je bio snažno zaljubljen u svoju ženu i stariju koleginicu Ljiljanu Kontić. Oni su se upoznali i počeli da se zabavljaju još dok je on bio na studijama glume, a venčali su se 1966. godine. O njihovoj vezi svojevremeno je pričala cela bivša Jugoslavija. Gidra je često od milošte suprugu zvao Ljalja, sa kojom je 1970. dobio i ćerku Jelenu. O tome kako je lrgendarni glumac dočekao suprugu ispred porodilišta pričalo se godinama. Naime, Ljilijanu i bebu je dočekao sa tri automobila u kojima su se nalazili muzičari iz Skadarlije. . #gidra #dragomirbojanic #glumac #komicar #zika #žika #ljiljanakontic #yu #jugoslavija #srbija #hrvatska #slovenija #bosna #crnagora #makedonija

A post shared by Dragomir Gidra Bojanić ®️ (@dragomir.gidra.bojanic) on

Ukoliko vam nije poznato ko je ova glumica, setićete je se po sceni iz šestog dela „Žikine dinastije“. Verovatno se sećate čuvene scene u muzičkoj školi i časa na kom su Miša i Natasa „divno muzicirali“, tj. kada su pustili već snimljenu kasetu sa svojim muzičkim vežbama, a u prostoriji pored razmenjivali nežnosti.

Sećate se njihove profesorke? To je upravo Ljiljana Kontić, žena čuvenog Dragomira Bojanića Gidre. Gidra, joj u toj sceni kaže da je „babaroga“. Od četvrog minuta možete videti profesorku:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.