Nominacije za 34. „People’s Choice Awards“

Sezona nagrađivanja u Holivudu je zvanično počela. Objavljene su nominacije za nagrade „People’s Choice Awards“, koje se smatraju samo uvertirom za dodelu onih mnogo važnijih, usuđujemo se reći i ozbiljnijih. Kako sam naziv ovih nagrada kaže, njih dodeljuje publika, pa su više odraz popularnosti pojedinih glumaca i filmova nego što su pokazatelj njihove umetničke vrednosti.
Najveći broj nominacija poneo je film „Bornov ultimatum“ („The Bourne Ultimatum“), koji je, slobodno možemo reći, veliki hit i kod domaće publike. Ovaj špijunski triler poneo je nominacije za omiljeni film, omiljeni nastavak i omiljeni akcioni film, a njegova glavna zvezda – Met Dejmon (Matt Damon), nominovan je za omiljenog filmskog glumca.
Po nekoliko nominacija poneli su i filmovi „Pirati sa Kariba: na kraju sveta“ („Pirates of the Caribbean: At World’s End“) i „Transformersi“ („Transformers“). Zajedno s Dejmonom u konkurenciji za omiljenog glumca su i Brus Vilis (Bruce Willis), Džoni Dep (Johnny Depp) i Denzel Vošington (Denzel Washington).
Džesika Alba (Jessica Alba) je takođe ponela dve nominacije – za omiljenu glumicu i omiljenu akcionu žensku zvezdu. Za naziv omiljene filmske glumice u narednim danima, dok glasanje traje, boriće se i Hale Beri (Halle Berry), Sandra Bulok (Sandra Bullock) i Ris Viderspun (Reese Witherspoon).
Pobednici se biraju u čak 38 kategorija podeljenih na oblasti filma i televizije i biće poznati 8. januara, kada će biti održana svečana ceremonija dodele 34. po redu „People’s Choice Awards“ nagrada u Šrajn auditorijumu u Los Anđelesu. Domaćica večeri biće glumica Kvin Latifa (Queen Latifah).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.