U trendu

Nominacije za „Globus“ 2008.

Prošle nedelje su objavljene nominacije za Zlatne globuse, koje dodeljuje 90 članova Udruženja stranih novinara u Holivudu. Najveći broj nominacija, čak sedam, dobio je britanski film „Pokajanje“ („Atonement“), a nakon njega slede „Rat Čarlija Vilsona“ („Charlie Wilson’s War“) sa pet i „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“) i „Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit“ („Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“) sa po četiri nominacije.
Četiri nominacije ima i film „Nema zemlje za starce“ („No Country for Old Men“), koji su režirali braća Koen (Ethan and Joel Cohen). Nominaciju za najbolju sporednu mušku ulogu ostvarenu u ovom filmu dobio je Havijer Bardem (Javier Bardem), koji igra brutalnog ubicu. Film je nominovan u kategoriji drame, a braća Koen su poneli nominacije za najbolju režiju i najbolji film.
Film „Američki gangster“ („American Gangster“), koji će kod nas premijerno biti prikazan u januaru, dobio je tri nominacije za Zlatni globus. Pored nominacije za najbolji film u kategoriji drame, „Američki gangster“ je doneo nominaciju Ridliju Skotu (Ridley Scott) za najboljeg reditelja, a Denzelu Vošingtonu (Denzel Washington) za najbolju mušku ulogu u kategoriji drame.
Film „Biće krvi“ („There Will Be Blood“) nominovan je u kategoriji najboljeg dramskog filma, a Danijel Dej Luis (Daniel Day-Lewis) je dobio nominaciju u kategoriji najbolje muške uloge. Film „Eastern Promises“ je takođe nominovan kao najbolji film u kategoriji drame, a Vigo Mortensen (Viggo Mortensen) je dobio nominaciju u kategoriji najbolje dramske muške uloge.
U kategoriji najboljeg dramskog filma nominovan je i „The Great Debaters“, režiserski poduhvat glumca Denzela Vošingtona (Denzel Washington), dok su u kategoriji najbolje komedije/mjuzikla, pored pomenutih, nominovani i filmovi: „Sa tobom do kraja sveta“ („Across the Universe“), „Lak za kosu“ („Hairspray“) i „Juno“.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.