U trendu

Nove optužbe za seksualno uznemiravanje protiv francuskog glumca Žerara Depardijea

Anuk Grenber (Anouk Grinberg), jedna od francuskih glumica koja je odlučila da prekine „ćutanje“ o seksualnim napadima u filmskoj industriji, izjavila je danas da svaki filmski producent koji angažuje glumca Žerara Depardijea (Gerard Depardieu) zna da je „angažovao (seksualnog) napadača“.

„Kada filmski producenti angažuju Depardjea na filmu, znaju da angažuju napadača. Ne potencijalnog napadača, već napadača“, rekla je glumica u intervjuu za Frans pres.

Glumica se osvrnula na snimanje filma Zeleni kapci (Les volets verts) iz 2022. godine posle kojeg je jedna neimenovana članica filmskog tima podnela prijavu protiv Depardijea za seksualni napad.

Anuk Grenber, koja poznaje Depardijea godinama, već je ranije podržala glumicu Šarlot Arnu (Charlotte Arnoud), koja je 2018. godine podnela tužbu za silovanje protiv Depardijea.

Reditelj filma „Zeleni kapci“ Žan Beker (Jean Becker) osudio je ranije izjave Anuk Grenber rekaviši da bi reagovao da se nešto dogodilo tokom snimanja filma.

Anuk Grenber je rekla da je tokom snimanja filma navodno bila određena „jedna gospođa“ zadužena da eventualno spreči seksualno zlostavljanje.

„Nisu me upoznali s njom, niti je ikada izrazila podršku napadnutim ženama. Nikada nije intervenisala kada su se tokom snimanja, čule reči sa eksplicitnom seksualnom konotacijom“, rekla je Anuk Grenber.

Prema njenim rečima, na snimanjima drugih filmova sa Depardijeom, ekipe su dobijale instrukcije da ćute ako postoji neki problem, jer će dobiti otkaz.

Glumica je rekla da se to „pokazalo efikasnim jer se ljudi plaše da će izgubiti posao, ili da im niko neće verovati“.

Francuska glumica je ocenila da se ponašanje Depardijea godinama pogoršavalo.

„Stalno je davao komentare sa ozbiljnom seksualnom konotacijom, ali se to dodatno pogoršalo jer je imao dozvolu struke koja ga plaća i koja je prikrivala njegove akte“, rekla je Anuk Grenber, koja je sama bila žrtva seksualnog napada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar