Novi filmovi u 2008. godini

Na trećem mestu liste našao se film „Ja sam legenda“, koji je zasnovan na istoimenom bestseleru Ričarda Metisona. Ovaj film domaća publika može da pogleda u bioskopima već od danas. Na četvrtom mestu liste najgledanijih je film „Alvin i veverice“, koji se prikazuje u domaćim bioskopima od početka godine.
Horor „One Missed Call“ debitovao je na petom mestu liste. Glavne uloge poverene su Edu Barnsu (Edward Burns), Megan Gud (Meagan Good) i Šarlin Sosamon (Shannyn Sossamon). U ovom rimejku japanskog horor filma „Chakushin Ari“ iz 2003. godine nekoliko ljudi dobija govornu poštu od samih sebe iz budućnosti. U tim porukama sadržani su detalji o njihovoj smrti – datum, vreme i određene specifičnosti.
Film „Rat Čarlija Vilsona“ našao se na šestom mestu liste. Režirao ga je Majk Nikols (Mike Nichols), a glavne uloge tumače Tom Henks (Tom Hanks), Džulija Roberts (Julia Roberts) i Filip Simor Hofman (Philip Seymour Hoffman). Film govori o kongresmenu Čarliju Vilsonu, koji je početkom osamdesetih godina organizovao finansijsku pomoć avganistanskim mudžahedinima koji su se borili protiv Sovjeta.
Osmo mesto liste zauzeo je film „The Water Horse: Legend of the Deep“, koji je premijerno prikazan u američkim bioskopima prve nedelje 2008. godine. On donosi priču o usamljenom dečaku koji pronalazi veliko jaje, iz koga će se izleći stvorenje odgovorno za brojne legende o jezeru Loh Nes. Uloge u ovom filmu tumače Ben Čaplin (Ben Chaplin) i Brajan Koks (Brian Cox).
Na devetom mestu liste je film „Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit“. Proslavljeni reditelj Tim Barton dao je svoju originalnu viziju trilera, koju je zasnovao na nagrađivanoj muzičkoj senzaciji legendarnog tekstopisca i kompozitora Stivena Sondhajma. Bartonove muze – glumac Džoni Dep i glumica Helena Bonam Karter, tumače glavne uloge u ovom horor mjuziklu.
Dep glumi Bendžamina Barkera, čoveka nepravedno zatvorenog na 15 godina na drugom kraju sveta. On beži nazad u London zaklet na osvetu, uz Helenu Bonam Karter u ulozi njegove opsesivno odane saučesnice, gospođe Neli Lovet. Maskirajući se kao Svini Tod, Barker se vraća u svoju staru berbernicu, ali kada berberin suparnik, Italijan Pireli (Saša Baron Koen), zapreti da će razotkriti Svinijev pravi identitet, Tod ga ubija prerezavši mu grkljan. Ne znajući šta će s telom, gospođa Lovet vidi ovu krizu kao potencijalno rešenje za svoj posao koji propada — i predlaže da iskoristi ljudsko meso kao fil za svoje pite.
Originalni mjuzikl po kome je nastao film, premijerno izveden na Brodveju, s Lenom Kariuom u ulozi Svinija Toda i Anđelom Lensberi u ulozi gospođe Lovet, bio je drugačiji od bilo čega do tada viđenog na sceni. Krvav i zastrašujući, s muzikom inspirisanom radom legendarnog Bernarda Hermana („Psiho“, „Ptice“), prestravio je publiku u prvom trenutku, ali je ubrzo prepoznat kao remek-delo koje je doživelo brojna izvođenja i nove verzije na Brodveju 1989. i 2005. godine.
Film „Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit“ kod nas će premijerno biti prikazan na prestojećem FEST-u 08.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.