Oliver se u Beogradu osećao ‘kao doma’, a onda 40 godina nije svirao u njemu

Tačno 40 godina pre nego što nas je zauvek napustio, Oliver Dragojević poslednji put je zapevao u Beogradu.

– U njemu se zaista osećam kao doma – govorio je tada slavni muzičar.

Te 1978. godine Oliver Dragojević punio je salu beogradskog Doma sindikata i po nekoliko puta dnevno. Karte su bile rasprodate nedeljama unapred, a Oliver je držao solističke koncerte tri dana zaredom, po dva puta, svaki put pred punom salom. Da je bilo još tri puta po dva koncerta i to bi se rasprodalo za tren oka, govorili su na blagajni, a prenosila “RTV revija”.

Iako je u jeku bilo Svetsko prvenstvo u Argentini, onih koji su odabrali da slušaju Olivera bilo je toliko da se, sve zajedno, moglo produžiti na još četiri večeri, pisalo je u reportaži.

– Kad sam na pozornici u svečanoj koncertnoj dvorani, s klavirom pred sobom i pravom koncertnom atmosferom, ne čudim se besprekornoj tišini u gledalištu. Ja sam je imao, onu pravu, divnu tišinu, u kojoj smo publika i ja jedno – rekao je tada Oliver.

– Meni je ovaj grad uvek širom otvarao svoja vrata. U njemu se zaista osećam kao da sam doma. Kad rekoh doma, tamo sam u poslednje vrijeme tako malo da sam sinove – blizance vidio samo kad su se rodili, a već im je skoro dva meseca. Ali, kako je posao – posao, oprostit će papi – govorio je Oliver.

Decenijama kasnije, usledio je rat, i slavni pevač se zarekao da više neće pevati u Beogradu, ali njega Beograd nikada nije zaboravio.

(Cdm.me)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.