U trendu

Omiljeni parfemi kraljica: Kakve mirišu Elizabeta, Rania, Leticija i ostale dame s dvora?

Parfem je mnogim ženama puno više od dodatka kojim će malo začiniti svoje modno izdanje. Miris koji birate lako može postati i deo vašeg identiteta, jedan od načina na koji izražavate kako se osećate u trenutku kad ga nosite.

Ponekad jednostavno želimo da se malo oraspoložimo i u tome nam pomaže kap ili dve najdražeg parfema. Baš kao i sve ostale žene, članice kraljevskih porodica takođe imaju svoje favorite.

Tako je, na primer, jedan od najdražih parfema kraljice Elizabete II miris White Rose britanskog brenda Floris. Kako piše Vog, upravo je njega nosila 20. novembra 1947. godine, na dan kada se pred više od 2000 ljudi u Vestminsterskoj opatiji udala za princa Filipa.

Među gornjim notama u ovom parfemu posebno se ističe karanfil, jedan od omiljenih kraljičinih cvetova, i upravo je to razlog zašto mu je verna. Isti brend osmislio je poseban miris za Megan Markl i njeno venčanje, a vojvotkinjin parfem bio je inspirisan njihovim mirisom Bergamotto di Positano, piše Zadovoljna.hr.

Osim njega, kraljica Elizabeta II voli da nosi i Guerlainov L’Heure Bleue. Predstavljen 1912. godine, ovaj parfem napravio je slavni francuski parfumer Jacques Guerlain. U srednjim notama ovog nežnog i elegantnog parfema takođe se nalaze Elizabetini omiljeni karanfili.

Pogledajte koje parfeme vole druge kraljice.

Kraljica Sofija od Španije – Nina Ricci L’Air du Temps

Kraljica Silvija od Švedske – Creed Love In White

Kraljica Ranija od Jordana – Guerlain Samsara

Kraljica Leticija od Španije – Bvlgari Thé Vert

Kraljica Maksima od Holandije – Flower by Kenzo

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)