U trendu

Ovo je najbolja britanska serija svih vremena (video)

Nedavno je u časopisu Radio Tomes objavljena lista 20 najbljih britanskih serija svih vremena po izboru 42 stručnjka i na prvom mestu našao se čuveni sitkom Falični pansion (Fawlty Towers) sa Džonom Klizom u glavnoj ulozi.

Humoristična serija čija se radnja odvija u haotičnom hotelu na moru u Torkiju, koji vodi nekompetentan i vrlo nervozan upravnik Bejzil, našla se ispred “Oca Teda” (“Father Ted”), koji je prikazivao živote trojice nefunkcionalnih sveštenika i njihove domaćice, dok je na trećem mestu serija “Ja sam Alan Partridž” (“I’m Alan Partridge”) sa Stivom Kuganom u glavnoj ulozi.

Iako se “Falični pansion” emitovao samo dve sezone (1975. i 1979.), popularnost njegovih 12 epizoda izdržala je test vremena i često se ponovno prikazuje, a citati su u Britaniji postali deo folklora.

Kliz je svojevremeno rekao da je imao sreće što je radio na BBC-ju kada su odluke donosili ljudi koji su zapravo i stvarali program i odao je počast glumcima i producentima te televizije, a pre svega Džonu Hauardu Dejvisu, koji je režirao prvih šest epizoda “Letećeg cirkusa Montija Pajtona”.

“Crna guja” našla se na 4. mestu, “Mućke” na 6, “U kancelariji” na 12.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar