U trendu

Ovu karakteristiku imaju najveći holivudski zavodnici, pogađate li koju?

Od Pola Njumana i Sinatre do Breda Pita — svi najveći zavodnici u Holivudu imali su istu fizičku karakteristiku

Ukoliko ne možete da se setite šta je to zajedničko Frenku Sinatri, Bredu Pitu, Robertu Redfordu, Polu Njumanu, Stivu Mekvinu, koji su — svaki u svojoj eri — bili apsolutni najprivčniji u svetu slavnih, osim toga što su holivudski glumci, odmah ćemo vam razrešiti dilemu. Svi oni imaju: plave oči!

Ova karakteristika toliko je bila dominantna u izgledu Frenka Sinatre da je njegov nadimak bio Ol’ Blue Eyes (Stari Plavooki) i njegov nežni pogled bio je njegov zaštitni znak.

U čemu je tajna?

Brojna naučna istraživanja pokazala su da žene preferiraju muškarce plavih očiju, a jednom studijom je utvrđeno da je trik u tome da nas privlači ono što je retko. Prema podacima sajta World Atlas, oko 79 odsto ljudske populacije ima smeđe oči, a plavooki su na drugom mestu s tek 8-10 procenata.

— Ima smisla to što su ređe boje zanosnije — kaže klinička psihološkinja dr Karla Mari Menli. — To ima korena u našim primitivnim mehanizmima za preživljavanje: da ljudski mozak i ljudsko oko primećuju ono što je drugačije i jedinstveno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.