U trendu

Ovu su najčudnije navike kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta II slavi 70 godina vladavine Ujedinjenim kraljevstvom, a njena svakodnevica je prepuna čudnih navika. Evo samo nekih od njih.

Nikad ne putuje bez pakovanja svoje krvi

S njom na putovanja uvek ide i tim lekara koji su dužni da u svakom trenutku znaju koje su najbliže bolnice u gradovima koje kraljica posećuje, a takođe nose i pakovanje kraljičine krvi u slučaju da joj hitno zatreba transfuzija.

U palati je zabranjeno otvaranje prozora

To se odnosi samo na prozore koji se nalaze s prednje strane Bakingemske palate, a razlog tome je želja da palata u svakom trenutku izgleda perfektno, jer otvoreni prozori mogu da naruže izgled.

Kraljica ne podnosi kocke leda

Elizabeta II ne podnosi zvuk koji proizvode kocke leda u čaši i smatra da je mnogo prijatniji onaj koji prave ledene kuglice.

Neobičan predmet uvek je u njenoj torbi

Reč je specijalno dizajniranom držaču za torbe koji podseća na udicu.

Ne voli da vidi bradu i leptir mašnu na muškarcima

Muškarci u njenom okruženju uvek moraju da budu uredno obrijani, a jedini izuzetak je njen unuk princ Hari na kojeg je pokušala da utiče, ali bezuspešno.

Svaka njena kombinacija ima redni broj

Budući da kraljica voli jarke boje i klasičan stil, kombinacije lako mogu da budu pomešane te se vodi računa da se ne pojavi dva puta zaredom na nekom događaju u istoj odevnoj kombinaciji.

Nikad ne jede supu, ali ni krompir

Zaposleni u palati se neće nikada usuditi da kraljici ponude supu, a što se tiče krompira, kako kažu, nije da ga kraljica ne voli, već smatra da nije dobar za njenu dijetu.

Njene nove cipele uvek prvo moraju da budu dobro razgažene

Obuću pre prvog obuvanja uvek najpre dobro razgazi služavka koja nosi isti broj kao i kraljica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.