U trendu

Paćino i De Niro zajedno na filmu

Reditelj Džon Avnet (Jon Avnet) nedavno je završio snimanje filma „Righteous Kill“, u kome glavne uloge tumače Al Paćino (Al Pacino) i Robert de Niro (Robert De Niro). To je njihov prvi zajednički film posle akcionog filma „Vrelina“ („Heat“) Majkla Mena (Michael Mann). U „Vrelini“ su ovi glumački velikani zapravo imali samo jednu zajedničku scenu, dok u „Kumu 2“ („Godfather Part II“) Frensisa Forda Kopole (Francis Ford Coppola), u kome su obojica odigrali zapažene uloge, nisu imali nijednu.
U ovom trileru glume i Doni Valberg (Donnie Wahlberg), Karla Guđino (Carla Gugino), Kertis Džekson, poznatiji kao Fifti sent (50 Cent), Den Futerman (Dan Futterman), Džon Legvizamo (John Leguizamo) i Brajan Denehi (Brian Dennehy). Ovo je drugi zajednički projekat reditelja Avneta i Ala Paćina posle filma „88 minuta“ („88 Minutes“).
De Niro, Paćino i Legvizamo igraju njujorške policajce. Oni tragaju za svirepim serijskim ubicom koji piše pesme o ubistvima koje je počinio; u njima su opevani i sami detektivi. Denehi igra kapetana njihove policijske stanice.
Posle 30 godina provedenih u stresom nabijenoj policijskoj stanici u Njujorku, visokoodlikovani detektivi Dejvid Fisk i Tomas Kovan bi verovatno trebalo da odu u zasluženu penziju, ali to nije slučaj. Sve počinje ubistvom poznatog makroa koji ima veze sa slučajem koji su rešili pre mnogo godina. Ubistva su izvedena na sličan način, a pored tela je ostavljena pesma koja opravdava ubistvo. Kada ubistva postanu sve češća, detektivi i dugogodišnji partneri shvataju da imaju posla sa serijskim ubicom. Njegove mete su kriminalci koji su se nekako izvukli u nesavršenom pravosudnom sistemu i tako pobegli od pravde, a misija mu je ono što policiji nikako ne polazi za rukom – da zauvek ukloni krivce s ulica. Ipak, postavlja se još jedno pitanje: ako ova ubistva liče na ono od pre mnogo godina, da li je tada uhapšen pogrešan čovek?
Režisera Avneta, pored filma „88: 88 Minutes“, znamo i po filmovima „Crveni ugao“ („Red Corner“) iz 1997. godine i „Nešto sasvim lično“ („Up Close & Personal“) iz 1996. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.