U trendu

Peti dečji filmski festival

Peti dečji filmski festival "Kids fest" održaće se od 19. do 25. oktobra 2009. u Dvorani Doma sindikata i bioskopu "Kolosej", koji se nalazi u tržnom centru "Ušće". Filmovi u Domu sindikata prikazivaće se od 19. do 23. oktobra, a u multipleksu "Kolosej" od 23. do 25. oktobra. Na ovoj reviji filmova za decu biće prikazana brojna filmska ostvarenja iz celog sveta za decu predškolskog i školskog uzrasta, ali će biti organizovana i zabava putem različitih kreativnih radionica i igraonica.
Ove godine očekuje nas 14 filmskih premijera, a veliki broj naslova sinhronizovan je na srpski jezik, tako da će čak i najmlađi imati priliku da uživaju. Neki od najzanimljivijih naslova ove godine su "Čudesno putovanje jedne kornjače" ("Turtle The incredible Journey"; sinhronizovano), dve avanture strip junaka Hulka – "Hulk protiv Tora" i "Hulk protiv Volverina", zatim film "Novi osvetnici: heroji sutrašnjice" ("Next Avengers: Heroes of Tomorrow"), a tu je i avantura popularnih junakinja "Magija Vinks: tajna izgubljenog kraljevstva" ("Winx club – Il segreto del regno perduto"; sinhronizovan).
Na festivalu nas očekuje izbor najuzbudljivijih animiranih i igranih filmova kao što su "Sunčani Beri i disko gliste" ("Sunshine Barry & the Disco Worms / Disco ormene"; sinhronizovano), "Niko i put ka zvezdama" ("Niko – lentajan poika / Niko & the way to the stars"; sinhronizovano), "Padaće ćufte", "Divlji dečaci 5 – iza horizonta" ("Die wilden Kerle 5"), "Lisi i uvrnuti vladar" ("Lissi und der wilde Kaiser"; sinhronizovano), "Mija i Migu" ("Mia et le Migou"; sinhronizovano), te nastavci omiljenih serijala "Miš Perez – Zubić vila 2" ("El ratun Perez 2/The Hairy Tooth Fairy 2"; sinhronizovano) i mnogi drugi. Deca će u bioskopu "Kolosej" imati prilike da pogledaju i sledeće filmove u 3D tehnici: "Ledeno doba 3: dinosaurusi dolaze", "Koralina i tajanstveni svet – 3D", "Muvajmo na Mesec".
Deca će i ove godine uživati u kreativnim programima koje za njih u Kids areni priređuju različiti kulturni centri, ambasade, nevladine organizacije i drugi prijatelji festivala.
Karte za organizovane posete u Domu sindikata ove godine koštaju 50 dinara.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.