U trendu

Pevačica priznala da ima tri penzije: Evo kolika su joj mesečna primanja

Lepa Lukić, pevačica, ima tri penzije, što nikad nije ni krila, ali oni što nije bilo poznato jeste o kojim je iznosima reč.

Sada je ispričala da je jednu zaslužila sa određenim godinama života i zbog radnog staža, druga je nacionalna, a treća kanadska i nasleđena je od pokojnog muža.

– Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 evra. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa – rekla je Lepa, a onda objasnila odakle joj sve tri penzije:

– Nacionalnu penziju nisam jurila. Bila sam u Americi i kada sam se vratila, čula sam se s nekim ljudima koji su mi rekli da sam je dobila. Država me je priznala – objasnila je pevačica.

– Prvih deset godina sam plaćala penziono i socijalno osiguranje, a kada me je država prihvatila, sve je ona plaćala. Ja sam dobila i status istaknutog umetnika, tako da sam prvu penziju dobila sa 35 godina radnog staža i 55 godina života. Država je videla koja sam sva priznanja dobila, to sam i priložila – ispričala je pevačica narodne muzike, a prenosi „Kurir“.

Podsetimo, Lepa je nedavno istakla da, što se finansija tiče, više nikada ne mora da peva, jer od penzija prima sasvim dovoljno novca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)