U trendu

Pit i Anistonova tuže juvelira koji im je pravio burme

Juvelir koji je pokušao da profitira na javnoj opsednutosti “zlatnim parom” – Bredom Pitom (Brad Pitt) i Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) – moraće sada da se suoči sa sudskom tužbom, i to, bogami, ozbiljnom. Slavni par je, naime, podneo tužbu “tešku” 50 miliona dolara protiv italijanskog zlatara, navodeći u njoj da su oni sa firmom Damiani International imali sporazum da njihove burme budu unikatne, dizajnirane jedinstveno za njihovu svadbu, a da je juvelir to prekršio.

Prstenje je, inače, napravljeno od belog zlata i dijamanata. Na prstenu Anistonove je ugravirano “Brad 2000”, a na Pitovom “Jen 2000”.

U tužbi se dalje navodi da je, kopiranjem prstenja i njegovom prodajom preko Interneta i u prodavnicama u Las Vegasu i Palm Dizertu, Damijani stekao “publicitet kakav ne bi mogao da kupi nikakvim novcem”.

Par u svojoj tužbi traži i da sud odmah izda nalog kojim bi Damijaniju zabranio dalju prodaju kopijâ njihovih burmi i korišćenje imena i slika slavnog holivudskog para. U tužbi se kao argument za potonji zahtev navodi da je Damijani, u svojim reklamnim i oglasnim materijalima, ove kopije nazivao “Burme za Breda i Dženifer od belog zlata sa dijamantima”.

Predstavnici kuće Damijani nisu želeli da komentarišu ceo slučaj.

Tužba još tereti Damijanija za tvrdnje o “navodnom odobrenju i sponzorstvu od strane možda najprepoznatljivijeg svetskog para”, i zaključuje: “Damijani je, u suštini, zloupotrebio Pita i Anistonovu, koristeći ih da potencijalnim kupcima privuče pažnju na svoju ponudu”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.