U trendu

Preminuo glumac iz filma „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“ (foto)

Majkl Konstantin, dobitnik Emi nagrade za ulogu u seriji „Room 22“ i voljeni junak u hit komediji „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“ preminuo je 31. avgusta u svom domu u Ridingu u Pensilvaniji, potvrdila je njegov agent Džulija Bušvald. Imao je 94 godine.

Kao sin Teoharisa Joanidisa, radnika u čeličani i Andromahe Fotidu, glumac je rođen kao Konstantin Joanidis, u Ridingu, 22. maja 1927. godine.

Još od malih nogu znao je da će se baviti glumom, a ideja se rodila dok je kao mladić posećivao druga koji je pohađao časove glume u Njujorku.

Glumačku karijeru je započeo na Brodveju, a obdaren gustim obrvama, toplim karakterom koji je postao i njegov zaštitni znak i sjajnim talentom za različite naglaske, često je u Holivudu kasnije dobijao uloge pripadnika etničkih manjina.

U seriji koja mu je donela nagradu Emi tumačio je ulogu Jevrejina, nastavnika Sejmora Kaufmana, a glumio je i Italijane u serijama „Nedodirljivi“ i „Kodžak“, zatim Ruse, Rome, a povremeno i Grke.

Upravo mu je uloga glave porodice Portokalos donela svetsku slavu u komediji sa skromnim budžetom iz 2002. godine koja je širom sveta zaradila preko 360 miliona dolara.

Ulogu Gasa ponovio je i u nastavku filma iz 2016. godine.

Majkl je oduvek bio najljubaznija osoba. Imao je vremena za sve i kada ste bili u njegovom društvu, osećali ste se kao jedine dve osobe u sobi. Ostaće zauvek u našim srcima i srcima budućih generacija koje će uživati u njegovim ulogama“, napisala je, između ostalog, glumica Rita Vilson, koja je sa suprugom Tomom Henksom bila producentkinja filma „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.