U trendu

Proglašeni pobednici Zlatnih globusa: Ovo su najbolji glumci, filmovi… (foto, video)

Sezona nagrada je zvanično stigla, sinoć su proglašeni dobitnici Zlatnih globusa za 2020. godinu i dok su mnogi očekivali pojedina imena i naslove koji su odneli pobedu, druga su donekle stigla kao iznenađenje.

Od Kventina Tarantina do Fibi Valer-Bridž, u Holivudu su se okupile brojne slavne ličnosti na ceremoniji koja je izdvojila najznačajnije glumace, reditelje, filmove i TV ostvarenja u minuloj godini.

Što se tiče filmova, u kategoriji najbolje drame pobedu je odneo „1917“, a u konkurenciji su bili i hvaljeni „Ajrišmen“,  pa i delo koje je od kada je ugledalo svetlost prigrabilo pohvale kako gledalaca, tako i vrsnih kritičara – „Džoker“, kao i „Meridž stori“ i „Dvoje papa“.

Titulu najbolje glumice u istoimenoj kategoriji ponela je Rene Zalvinger za ulogu Džudi, a za nagradu su se borile i Sintija Erivo, Skarlet Johanson, Serše Ronan i Šarliz Teron, piše Blic.

Istovremeno, za najboljeg glumca u drami izabran je Hoakin Finiks čiji je performans u „Džokeru“ sve ostavio bez daha. Valja pomenuti da su nominovani bili i Kristijan Bejl, Antonio Banderas, Adam Drajver i Džonatan Prajs.

Što se tiče filmskog ostvarenja u kategoriji mjuzikla ili komedije, pobedu je odneo „Jednom davno u Holivudu“. Titulu najbolje glumice u istoj kategoriji ponela je Avkafina, a glumca Taron Egerton.

Za najbolju sporednu glumicu izabrana je Laura Dern, dok je Bred Pit izabran u istoimenoj kategoriji za muškarce. Za najboljeg režisera proglašen je Sam Mendes koji je i zaslužan za najbolju dramu – „1917“.

Titulu najboljeg filmskog ostvarenja na jeziku koji nije engleski odneo je „Parazit“, a zvanično najbolji animirani film „Izgubljena karika“. Scenario koji je odneo pobedu je napisao Kventin Tarantino za „Jednom davno u Holivudu“.

Nagrade su odneli i Hildur Gunadotir za muziku koja je pratila film „Džoker“, pesma „Voleću sebe ponovo“ iz „Roketmena“- Elton Džon, Berni Topin.

Što se tiče serija, za najbolju dramu odabrana je „Nasledstvo“, glumicu Olicija Kolman za „Krunu“, a glumca Brajan Koks iz pomenute drame koja je ponela nagradu. U pogledu mjuzikla ili komedije, za najbolju seriju izglasana je „Vreća buva“, glumicu Fibi Voler-Bridž za ulogu u toj seriji, a za najboljeg glumca u toj kategoriji proglašen je Rami Jusef za performans u „Rami“.

Za najbolju mini-seriju ili TV film izabran je „Černobilj“, a za najbolju glumu u toj kategoriji nagrađeni su Mišel Vilijams i Rasel Krou. Što se tiče najbolje sporedne uloge, nagrade su poneli Patrisija Arket i Stelan Skarsgord, piše „Indepentent“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.