Rat u porodici: Udovica Patrika Svejzija rasprodaje sve njegove stvari

Udovica pokojnog glumca Patrika Svejzija, Liza Niemi (60), na aukciji prodaje njegove stvari i uspomene iz filmova, protiv čega se pobunila glumčeva nećakinja.

– Ona je jedna k***a koja ne zaslužuje šta je dobila. Rasprodaje sve što je značilo mom stricu kako bi dobila još više novca. Uspomene se ne mogu unovčiti – rekla je ogorčena Danijel Svejzi (32), glumčeva nećakinja. Dodala je i kako Patrikove stvari pripadaju porodici i da nije bilo njene rodbine Liza ne bi imala ništa.

Na prodaji je 234 Svejzijevih uspomena, među kojima su, uz nagrade, kostime i stvari iz filmova u kojima je glumio, motor Harli Dejvidson i automobil DeLoran. Procenjuje se da će najtraženiji ‘komad’ biti legendarna kožna jakna koju je nosio u filmu “Prljavi ples”.

Svejzi je preminuo 2009. godine nakon dvadesetomesečne borbe sa rakom gušterače. Pred kraj života spao je na samo četrdesetak kilograma i u 58. godini izgubio bitku sa teškom bolešću.

Iako je prethodno njegovo bogatstvo trebalo da pripadne njegovoj porodici, glumac je napisao nov testament kojom je supruzi Lizi ostavio više od 40 miliona dolara. U braku su bili od 1975. godine. Patrikovi prijatelji nakon njegove smrti optuživali su udovicu da ga je varala, tukla i vređala. Nakon što je oboleo, kontrolisala je posete, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.