U trendu

Ričard Gir je pre 15 godina javno poljubio ovu glumicu, nećete verovati kroz šta je prošla zbog toga

Indijska glumica Šilpa Šeti (46) zvanično je oslobođena optužbi za razvrat nakon što ju je holivudska zvezda Ričard Gir (72) javno poljubio na događaju za podizanje svesti o AIDS-u pre 15 godina.

Ovaj incident tada je izazvao protesti na kojima su radikalne hinduističke grupe palile likove obe zvezde zbog toga što su okaljale indijsku kulturu. Sudija je ubrzo nakon toga izdao naloge za hapšenje te su oboje optuženi po nekoliko tačaka za razvrat i nedolično ponašanje.

Optužbe protiv Gira brzo su povučene, što je omogućilo jednom od najpoznatijih svetskih budista da se vrati u Indiju i sastane se s Dalaj Lamom.

Ali, slučaj protiv Šetijeve bio je u rukama indijskog pravosuđa više od deset godina dok nije konačno zvanično okončan prošle nedelje u Mumbaiju. U sudskom dokumentu objavljenom u utorak, sudija je rekao da su optužbe protiv glumice bile „neutemeljene“ i da je bila žrtva neželjenog ljubavnog nastupa poznate holivudske zvezde.

„Kako se čini, Šilpa Šeti bila je žrtva navodnog dela optuženog broj jedan (Ričard Gir)“, stoji u dokumentu.

Na snimcima iz 2007. godine može se videti kako je Gir spontano poljubio Šeti u ruku, nakon toga ju je čvrsto zagrlio i poljubio nekoliko puta u obraz. Sve se događalo dok su oboje bili na sceni. Šetin advokat rekao je da se čitav slučaj bazirao na činjenici da „nije protestovala kada je on poljubio“.

„To je ni u kom slučaju ne čini počiniteljkom bilo kakvog zločina“, dodao je advokat.

46-godišnja Šeti još uvek nije javno komentarisala odluku suda. Ona je branila postupke Gira 2007. Glumac se kasnije izvinio zbog svog čina kojim je očito hteo da dokaže da je ljubljenje sigurna aktivnost kojom se ne prenosi AIDS.

Šeti je izvan Indije najpoznatija po pojavljivanju na britanskoj rijaliti TV emisiji „Celebrity Big Brother“ 2007. Emisija se našla u središtu skandala nakon što su je rasistički maltretirali drugi takmičari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar