Rodrigezovi „Predatori“ uskoro u bioskopima

Za jul 2010. godine zakazana je premijera filma "Predatori" ("Predators"), čiji je idejni tvorac i producent reditelj Robert Rodrigez (Robert Rodriguez). Film je režirao Nimrod Antal (Nimrod Antal), a glavne uloge poverene su Edrijenu Brodiju (Adrien Brody), Lorensu Fišbernu (Laurence Fishburne), Toferu Grejsu (Topher Grace) i Alis Braga (Alice Braga).
Dok je film bio u pretprodukciji, u američkim medijima se spekulisalo da bi on trebalo da ponovo oživi franšizu "Predator" kao nov serijal. "Predatori" će ipak biti nastavak serijala koji je do sada snimljen, originalnog "Predatora" iz 1987. godine Džona Mektirnana (John McTiernan) s Arnoldom Švarcenegerom (Arnold Schwarzenegger) u glavnoj ulozi i "Predatora 2" iz 1990. godine Stivena Hopkinsa (Stephen Hopkins), u kom su igrali Deni Glover (Danny Glover) i Bil Pekston (Bill Paxton). Obožavateljima ovog serijala Rodrigez je obećao da će "AVP" epilog biti potpuno zaboravljen nakon novog filma. Pri tom je mislio na dva filma "Alien vs. Predator" koja su snimljena pre nekoliko godina.
Rodrigez je još 1994. godine napisao nekoliko verzija scenarija za "Predator 3", ali kada je "Predator 2" zabeležio mlak rezultat na blagajnama, uz činjenicu da je njegov scenario zahtevao veliki budžet, snimanje je odloženo za neka bolja vremena. Njegova velika želja je da ubedi guvernera Kalifornije da se pojavi u ovom filmu u ulozi Dača iz originalnog filma, bar u jednoj sceni, ali budući da Švarceneger još uvek nije odgovorio na poziv, Rodrigez ima i rezervni scenario.
Film prati grupu hrabrih ljudi koja odlazi na planetu odakle potiču predatori da im zadaju poslednji udarac, ali tamo će iskusiti neviđene muke i strahote. U filmu "Predatori" koristiće se identična maska za stvorenja iz naslova filma, koje se možete podsetiti ako pogledate sliku uz ovaj tekst. Ostale slike su ekskluzivni materijal sa snimanja filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.