U trendu

Šesti dečji filmski festival

Dečji filmski festival Kids fest – manifestacija koja se već šestu godinu održava u Beogradu i gradovima širom Srbije, ove godine najavljuje ponovno druženje s najboljim dečjim ostvarenjima u prethodnoj godini. Festival se u glavnom gradu održava od 18. do 24. oktobra u Dvorani doma sindikata, multipleksu "Kolosej" i sinepleksu "Roda". U Novom Sadu počinje nešto ranije, održava se od 4. do 10. oktobra na "Spensu".
Ovogodišnji slogan festivala je "Magično putovanje u svet filma!" i ima za cilj da od najranijeg perioda obrazuje populaciju o filmskim stvaraocima Evrope i sveta i da kod mlade publike stvori ne naviku već potrebu da ide u bioskop. Ovogodišnji program čine najbolja ostvarenja kinematografije za decu i mlade – zabavni, duhoviti, maštoviti i obrazovni filmovi iz celog sveta: Meksika, Japana, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Finske, Norveške, Španije, Italije. Najveći broj filmova iz festivalskog programa sinhronizovan je na srpski jezik.
Kao i prethodnih godina, deo festivala biće i brojne radionice koje se održavaju u holu Dvorane doma sindikata. Pre i posle filmova i u pauzi između projekcija mladi gledaoci i gledateljke moći će da se se druže, uče i zabavljaju učestvujući u predavanjima, prezentacijama i radionicama koje organizuju ambasade, republičke i nevladine organizacije, škole plesa, sportova, umetnosti. Među radionicama na ovogodišnjem dečjem filmskom festivalu su škola stripa "Politikinog zabavnika" koju vodi jedan od naših najpoznatijih strip pedagoga, Vlada Vesović, kao i škola filma reditelja Darka Lungulova.
Ovaj festival osnovan je 2005. godine s ciljem da popularizuje filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu. Tokom prošlogodišnjeg, petog po redu Kids fest-a, koji se održavao u Beogradu i još 20 gradova u Srbiji, oko 25. 000 gledalaca i gledateljki posetilo je festival.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.