Skandal na Evroviziji: Predstavnica Kipra lagala o svom poreklu (video)

Na prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije ogromnu pažnju privukla je seksepilna Eleni Foreira, predstavnica Kipra, koja je energičnim nastupom podigla sve na noge.

„Tigrica s Kipra“, kako je dobila nadimak na društvenim mrežama, zapravo nije poreklom iz Grčke.

Eleni je vodi poreklo iz Albanije, a godinama je pokušavala da tu činjenicu negira i tvrdila da sa tom državom nema nikakve veze, kao i da su spekulacije stranih medija potpuna laž.

Pevačica je za kratko vreme postala veoma uspešna na balkanskoj muzičkoj sceni, dok su obmane javnosti itekako naškodile njenom imidžu. Eleni je rođena u albanskom gradu Fjeru 1987. godine kao Entelja Fureraj i ima dve sestre i brata. Njeni roditelji, majka krojačica, a otac građevinac, preselili su se u mali grčki grad Kaliteu kada je Eleni bila mala.

Muzikom je počela da se bavi u bendu „Mistik“, a od početka su je pratile priče da ima albansko poreklo, što je u više navrata demantovala, tvrdeći da je – Brazilka. Posle započinjanja solo karijere, počela je da govori da joj je otac iz Atine, a majka iz mesta Janjine u Grčkoj, i nije želela da otkrije gde je rođena.

Tokom 2010. godine u medijima se pojavila priča da je pokušala da dobije grčko državljanstvo, što je podgrejalo sumnju da pevačica obmanjuje publiku.

Eleni je pokušala da opravda svoje laži rekavši da se osećala kao Grkinja.

– Nikad ne bih dobila ponude od izdavača da sam priznala da sam Albanka. Diskriminisali bi me, a uostalom to nije ni važno, osećam da sam Grkinja i nemam mnogo veze s državom iz koje potičem – izjavila je jednom prilikom, što je razbesnilo mnoge.

Osim zbog muzike i brojnih neistina koje je o sebi govorila, Eleni je u centru pažnje i zbog svog ljubavnog života. Od 2016. godine uživa u vezi sa španskim fudbalerom Albertom Botijom, koji igra za Olimpijakos, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.