U trendu

Skoro polovina Amerikanaca želi ovog glumaca za predsednika (foto)

Prema nedavno sprovedenom istraživanju javnog mnjenja u Americi, najmanje 46 odsto ispitanih bi podržalo predsedničku kandidaturu glumca Dvejna Džonsona.

Poznati glumac i bivši profesionalni rvač Dvejn Džonson „Stena“ je nagovestio da bi mogao da bude kandidat za predsedniče izbore u Americi 2024. godine. Anketa koju je u utorak objavila agencija „Piplsej“ sugeriše da bi gotovo polovina svih odraslih Amerikanaca podržala ovu kandidaturu.

U anketi koja je obavljena od 2. do 4. aprila, je učestvovalo 30.138 odraslih Amerikanaca i rezultati pokazuju da čak, 58 odsto podržava neku od opcija političke aktivnosti Dvejna Džonsona i Metjua Mekonahija koji želi da postane guverner Teksasa.

Njih 29 odsto bi podržalo kampanju Džonsona za predsednika i glumca Metju Mekonahija za guvernera Teksasa, dok je 17 odsto reklo da bi podržali samo Džonsonovu kandidaturu.

Pored Džonsona, anketa je tražila od ispitanika da navedu i druge poznate ličnosti za koje misle da bi trebalo da se kandiduju za predsednika. Predsedničku kandidaturu Anđeline Džoli bi podržalo 30 odsto ispitanih, dok je 27 odsto podržalo Opru Vinfri, a drugih 22 odsto Toma Henksa.

Više od 63 odsto Amerikanaca misli da bi holivudske zvezde bile „dobri političari“ ukoliko imaju „političke ambicije“ ili „pravi tim iza sebe“. A 81 odsto veruje da zvezde imaju uticaja na javno mnjenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.