U trendu

Snima se film o „Bijelom dugmetu“, evo koji glumac će igrati Bregu!

Mladi hrvatski reditelj Igor Šeregi došao je na ideju da istoriju bivše Jugoslavije prikaže kroz prizmu jednog od najpoznatijih bendova sa ovih prostora svih vremena, „Bijelog dugmeta“.

Šeregi je otkrio da će film početi da radi od prvih koncerata „Dugmića“ u Italiji a paralelno s tim, naći će se sa članovima grupe kako bi svi zajedno napravili skicu filma.

https://www.youtube.com/watch?v=J0Umoz9vvZ4

„Čini mi se da je „Bijelo dugme“ bila grupa koju su svi voleli da mrze. Imala je daleko najveću bazu fanova u Jugoslaviji, ali su ih svi osporavali. Svaki put kada bi Brega menjao pevače, činilo im se da je s grupom gotovo. Zanimljivo je povući paralelu s početka sedamdesetih do raspada grupe, koji baš nije vezan uz datum, ali je vrlo blizu s datumom raspada bivše Jugoslavije“, rekao je Šeregi za Dnevni avaz a onda je otkrio i ko će glumiti legendarnog vođu grupe.

„Jednu od uloga bi mogao dobiti Marko Janketić, sin legendarnog glumca Miše Janketića. Marko je radio sa mnom na filmu „ZG 80″ i mislim da je to glumac koji ima najlepši glas. Bio sam na nekim karaokama u Pančevu kada je Marko pevao sevdah. To je zvučalo predivno, ljudi su plakali. Samo se ne mogu odlučiti, fizički me najviše podseća na Bregu, ali bih iskoristio njegov glas, pa bih voleo napraviti Bebeka od njega. Iz Hrvatske bih hteo Gorana Bogdana a iz Srbije i Nikolu Rakočevića“, rekao je Šeregi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.