U trendu

Snima se serija o najpoznatijoj aferi, evo ko će glumiti Moniku Levinski (foto)

Afera nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona sa stažistkinjom u Beloj kući, Monikom Levinski kao i impičment 1999. godine biće ekranizovani na američkoj televiziji.

Nove epizode serije Američka krimi priča biće emitovane uoči predsedničkih izbora 2020. godine.

Levinski će se naći u ulozi producentkinje serije koja se u prethodnim sezonama osvrnula na slučaj O-Džej Simpsona i ubistvo Đanija Versaćea.

Glumica Bini Feldštajn će tumačiti ulogu Monike Levinski.

Sara Polson će glumiti Lindu Trip, ženu koja je krišom snimila telefonski razgovor Levinski o njenoj aferi sa predsednikom.

Još uvek nije poznato ko će glumiti Bila i Hilari Klinton, čiji će likovi biti zasnovani na knjizi Džefrija Tubina iz 2000. godine.

U izjavi za sajt Veniti Fer, Levinski navodi da se „nećkala“ i bila „poprilično uplašena“ da bude uključena u produkciju Rajana Marfija.

Ali kaže da je donela odluku nakon „duge večere“ sa producentom serije Američka horor priča i sada se oseća „privilegovanom zbog ove prilike“.

„Ljudi su godinama umesto mene pričali ovu priču“, nastavila je. „Tek sam u poslednjih nekoliko godina uspela da povratim sopstveni glas“.

„Zahvalna sam što smo toliko napredovali u društvo koje omogućava ljudima poput mene, koji su godinama bili ućutkivani, da se ponovo uključe u razgovor.“

Govoreći u utorak, predsednik kompanije FX Džon Landgraf branio je odluku da seriju prikaže neposredno pre glasanja.

„Sumnjam da će Krimi priča odlučiti ko će biti sledeći predsednik“, rekao je novinarima u Los Anđelesu.

Landgraf je takođe potvrdio da se neće obratiti porodici Klinton za smernice.

Levinski, koja ima 46 godina, imala je 22 kada je bila u romantičnoj vezi sa Klintonom, koji je 27 godina stariji od nje.

Bivši predsednik je prvo negirao da je bio u vezi s Levinski, ali je uhvaćen u laži.

Levinski je prošle godine izjavila da su Klintonovi postupci predstavljali „grozno iskorišćavanje moći“, kao i da je imao „dovoljno životnog iskustva da to i iskoristi“.

Premijera serije Impičment: Američka krimi priča zakazana je za 27. septembar 2020. godine.

(BBC na srpskom)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.