Šok u Britaniji: Kraljica Elizabeta bojkotuje venčanje princa Harija?

Kada su princ Hari (33) i glumica Megan Markl (36) objavili veridbu u ponedeljak, kraljica Elizabeta II. (91) im je među prvima čestitala i rekla da je jako zadovoljna. Uprkos njenom ushićenju, kraljica možda neće doći na unukovo venčanje.

Elizabeta je poglavarka Engleske crkve, koja se drži uverenja kako je brak za ceo život i odbacuje mogućnost razvoda. Naime, Megan je već bila u braku sa producentom Trevorom Engelsonom (41) od kog se razvela 2013. Kraljica je iz istog razloga propustila venčanje svog sina, princa Čarlsa (69) sa Kamillom Parker Boules (70), vojvotkinjom od Kornvala.

– Ne mogu da idem. Mislim da mi to moja pozicija ne dopušta – objasnila je tada svoj izostanak Elizabeta, koja nije otišla na crkveni obred, ali je bila kasnije na svadbenoj proslavi.

Nekada je Engleska crkva zabranjivala brak razvedenima, ali promenila je svoja pravila 2002. Ipak, kraljica ozbiljno shvata svoju čelnu poziciju.

Hari i Megan su objavili da će se venčati u maju iduće godine u dvorcu Vindzor, ali ne zna se tačan datum. Navodno su se prilagodili porođaju trećeg deteta Kejt Midlton (35) i princa Vilijama (35).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.