U trendu

Sto puta ste gledali „Srećne ljude“, a ove greške niste primetili: Šokiraćete se kad vidite šta im je sve promaklo

Serija „Srećni ljudi“ se emitovala od 1993. do 1996. godine i do dana današnjeg je ostala jedna od omiljenijih serija u regionu, čije se replike neprestano citiraju.

I mada nema osobe koja barem jednom nije pogledala ovu seriju, koja vjerno prikazuje život u Srbiji devedesetih godina prošlog vijeka, malo ko je uspio da primjeti fatalne greške koje su se desile tokom snimanja, a mi vam otkrivamo koje su.

Natalija, poznata kao žena Šćepana Šćekića, u seriji je imala čak četiri djevojačka prezimena. U 5. epizodi serije Đura Sultan ju je nazvao Savković, u 32. Bata Šejn Milić, a na ročištu se predstavila kao Prodanović, da bi u 67. epizodi sudija pročitao da je Natalija rođena kao Milovanović.

Slična zabuna sa imenom dogodila se u 67. epizodi, kada je Ozren na ručku sa Tintoretom svoju maćehu oslovio kao Jelisavetu, a do tada je bila Jovanka.

U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Pandurović.

Adresa Šćepana Šćekića je bila Žabljačka 29, a kada njegovu kućnu pomoćnicu zove dečko, ona kaže da je adresa Jastrebačka 12, a kasnije Šćepan kaže policiji da živi u Lovćenskoj 12.

Pozorišni glumac Bogdan Kuzmanović u “Srećnim ljudima“ je odigrao čak tri uloge: tražio je posao u kockarnici, igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, a onda je postao Roki – glavni tjelohranitelj Ozrena Soldatovića.

I glumac Aleksandar – Alek Rodić je odigrao tri lika: pojavio se na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića, zatim u 22. epizodi bio je sin Žarka Popare, a potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kojem je ležao Aranđel.

Predrag Milinković se u seriji pojavio u dvije različite uloge. Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

Jugoslava Drašković, pre nego što je preuzela ulogu Đine Golubović, imala je epizodnu ulogu kao jenda od klijenat Čarlija Marjanovića.

Čarli govori kako mu se otac zove Milivoje, a nakon što se on pojavio, zove se Tioslav.

Dragan Mićalović igra uloge policajca zapisničlara i ljubavnika Cane Fontane.

Šef agencije Pespektiva se na početku zove Despot Despotovič, da bi ime promenili u Boško.

Na početku serije, Smiljka koju glumi Eva Ras pati zbog razvoda, a kasnije nema porodicu.

Ozrenova majka je prema njegovim rečima nepismena, a kasnije ona čita natpis na paketu.

Iako se u početku činilo da je pas Sima slijep, glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević ispričao je da je zbog katarakte bio slabovid, ali ne i slijep. Simino pravo ime bilo je Amon i osvajao je lovačke titule, piše Kurir.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.