Švarceneger otkrio detalj iz privatnog života koji je godinama krio (video)

Jedan od najpoznatijih glumaca akcionih hitova 80-ih i 90-ih godina, ali i bivši guverner Kalifornije, Arnold Švarceneger, objavio je video na Tviteru u kojem se obratio svojim obožavaocima, ali i svim Amerikancima oko situacije s Trampovim pristalicama koje su prošle nedelje upale u Kapitol.

Naime, Arnold, iako se deklariše kao republikanac, poznat je kao veliki kritičar Donalda Trampa. U videu je uporedio upad u Kapitol s Kristalnom noći za vreme Drugog svetskog rata, ali i otkrio nepoznatu činjenicu iz privatnog života.

„Moramo zajedno da izlečimo ono što se upravo dogodilo. Moramo to da lečimo, ne kao republikanci ili kao demokrate, već kao Amerikanci“, rekao je Švarceneger na početku videa, pozivajući na slogu između dve političke strane, i zamolio da podrže činjenicu da je pobeda Džo Bajdena potvrđena, bez obzira na to što je Donald Tramp, u sada već obrisanom videu na ugašenom Tviter nalogu, tvrdio da su rezultati izbora lažni i da je Bajden ukrao pobedu. Mnogi su tvrdili da su upravo njegove reči bile podsticaj njegovim pristalicama da upadnu na Kapitol i naprave haos u kojem je živote izgubilo petoro ljudi, a posledice se osećaju i nekoliko dana kasnije.

„Rulja nije razbila samo prozore Kapitola. Rulja je razbila i ideje koje smo uzimali zdravo za gotovo i pogazila same principe na kojima je osnovana naša zemlja“, kazao je Arnold i dodao da je rođen 1947. i sam osetio posledice Drugog svetskog rata na svojoj koži u detinjstvu.  „Nikada to nisam podelio tako javno jer je to bolno sećanje. Ali moj otac bi se vraćao kući pijan jednom ili dva puta nedeljno, vrištao bi i udarao nas i plašio moju majku. Nisam ga smatrao sasvim odgovornim jer je naš komšija isto to radio svojoj porodici, a isto su radili i mnogi drugi očevi u komšiluku“ priznao je Arnold.

„Čuo sam to svojim ušima i video svojim očima. Ljudi su osećali veliki bol zbog stvari koje su učinili, ali i zbog šrapnela u telima. Mog oca i naše komšije takođe su zavodili lažima, a ja znam gde takve laži vode“ dodao je glumac, koji je rekao i da ocu ne zamera ono što je priredio porodici.  Ali za Trampa nema nijednu dobru reč i njemu mnogo toga zamera.  „Predsednik Tramp je neuspeli lider. Ući će u istoriju kao najgori predsednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tvit“, poručio je čuveni Terminator.

Inače, Švarceneger se nedavno uspešno oporavio od teške operacije zbog koje je neko vreme u oktobru proveo u bolnici. Rođen je sa srčanom manom, a otkrio je da mu je ugrađen novi srčani zalizak.  „Imam novi zalizak uz moj novi zalizak plućne arterije od prošle operacije. Osećam se fantastično i već šetam ulicama Klivlenda“, rekao je Arnold.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.