„Svini Tod“

Filmska adaptacija nagrađivanog muzičkog trilera Stivena Zondhajma (Stephen Sondheim) „Svini Tod“ („Sweeney Todd“) ponovo je udružila ekscentričnog režisera Tima Bartona (Tim Burton) i glumca Džonija Depa (Johnny Depp), kojima je ovo šesti zajednički projekat. Uspešnost njihove saradnje dokazuju blokbasteri „Mrtva nevesta“ („Corpse Bride“), „Čarli i fabrika čokolade“ („Charlie and the Chocolate Factory“), „Uspavana dolina“ („Sleepy Hollow“), „Ed Vud“ („Ed Wood“) i „Edvard Makazoruki“ („Edward Scissorhands“), u kojima je glavna uloga bila poverena upravo Depu.
U filmu „Svini Tod“ („Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“) Dep tumači naslovnu ulogu, čoveka nepravedno osuđenog na zatvor, koji se zaklinje na osvetu, ne samo zbog te okrutne kazne već i zbog razornih posledica u životima njegove žene i kćerke. Kada se vrati da ponovo otvori svoju berbernicu, Svini postaje demonski berber iz ulice Flit, koji je „obrijao glave gospode za koju se posle toga više nikada nije čulo“.
Depu se pridužuje i Bartonova supruga, Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), kao gospođa Lovet, Todova zaljubljena saučesnica, koja pravi đavolske pite s mesom. Glumačku ekipu sačinjavaju i Alan Rikman (Alan Rickman) kao zli sudija Turpin, koji Svinija šalje u zatvor, i Timoti Spal (Timothy Spall) kao sudijin opaki saradnik Bidl Bamford, te Saša Baron Koen (Sacha Baron Cohen) kao berber suparnik, sinjor Adolfo Pireli.
Barton kaže da je Svini Tod za njega bio veliki izazov. „Pravljenje trilera u kome ima 70 procenata muzike je nešto što nikada pre toga nisam radio. Volim kada iznenađujem sebe i čekam da vidim šta će se desiti“, dodaje Barton.
„Svini Tod“ stiže u američke bioskope u januaru naredne godine, dok će u naše bioskope stići u februaru 2008. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.