U trendu

Ukrajinska serija 'In Her Car' u sredu na nekoliko evropskih onlajn servisa

Ukrajinska serija „In her car“, snimljena tokom rata u toj zemlji, biće puštena u isto vreme onlajn, u sredu, na platforme nekoliko evropskih javnih medija, uoči dvogodišnjice početka ruske invazije, saopštila je Frans televizijon (France Televisions).

„In her car“ je serija inspirisana događajima sa početka ruske invazije 24. februara 2022, kroz priču o Lidiji (Anastasija Karpenko), psihologu koja izbeglice odvodi iz borbi, prikupljajući njihova svedočenja.

Seriju je kreirao Eugen Tunik, a koprodukcija je poverena Starlajt mediju (Starlight Media), kompaniji sa sedištem u Kijevu, i Gomonu (Gaumont), u saradnji sa Frans televizijon, ZDF (Nemačka), SVT (Švedska), RUV (Island), NRK (Norveška), DR ​​(Danska), ILE (Finska) i SRF (Švajcarska).

Prvih pet epizoda biće postavljeno onlajn u sredu na france.tv i na platformama ovih javnih medija, koje pokrivaju oko 185 miliona Evropljana.

Ostatak serije, od ukupno 10 epizoda po 25 minuta, biće potom emitovan u različito vreme na kanalima tih televizija.

Projekat je predstavljen u oktobru 2022. u Mipcom u Kanu, velikom međunarodnom tržištu audiovizuelnog sadržaja.

Snimanje je počelo u martu 2023, na nepoznatim lokacijama u Kijevu i okolini, na setovima u blizini raznih skloništa.

„Bilo mi je ključno da snimam u Ukrajini, ne zato što sam lud, već da pokažem život kakav je bio na početku rata“ i da „pokažemo da to možemo“, objasnio je Tunik prošle godine.

„Bilo bi toliko razumljivo da je serija bila ispunjena mržnjom prema Rusiji, ali Tunik ni u jednom trenutku nije upao u tu zamku“, rekli su producenti Gomona u Nemačkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.