U trendu

Velika ispovest Bred Pita: „Zbog jedne životne drame postao sam alkoholičar“

Od uspešne karijere i planetarne popularnosti, do veridbe s Gvinet Paltrou i braka s Dženifer Aniston i Anđelinom Džoli, Bred Pit za mnoge živi savršen život, ali je za Tajms je iskreno priznao da to ništa nije bilo tako bajno kako se čini.

Zbog uspešne karijere i ljubavnih veza s najvećim lepoticama, uvek se verovalo da živi život iz bajke. Ali, slava i medijska pažnja su ga gurnule u zavisnost od alkohola kojoj je naposletku odlučio da se suprotstavi. U intervjuu za Njujork Tajms, otvoreno je progovorio o lečenju i prisustvovanju grupi Anonimnih Alkoholičara.

Bred Pit je otvoreno govorio o svom izlečenju od alkoholizma i tome šta je presudilo da se nakon razvoda od Anđeline Džoli prijavi na lečenje. „Stvari su otišle predaleko pa sam odlučio da oduzmem sebi tu ‘privilegiju’ koja je dolazila u obliku alkohola“.

Zbog toga se i prijavio u grupu Anonimnih Alkoholičara u kojoj se suočio s sopstvenim ‘demonima’: „Bilo je puno muškaraca koji su sedeli u krug i otvoreno pričali o svom problemu. Bio je to siguran prostor s tek malo osuđivanja, a pod time mislim osuđivanja sebe samih. Bilo je zaista oslobađajuće razotkriti sve svoje ružne strane“, ispričao je Pit.

Glumac je počeo da provodi mnogo vremena analizirajući sebe i svoja osećanja, naročito dok se pripremao za svoju ulogu u u filmu ‘Ad Astra’ gde glumi astronauta koji traga za svojim ocem. Kao inspiracija mu je poslužio odnos s sopstvenim ocem: „Bio sam vaspitavan u stilu: ‘budi sposoban, budi jak, nemoj pokazivati slabost’. Na neki ga način i kopiram. Odrastao sam u ekstremnim teškoćama i siromaštvu, a otac se uvek trudio da mi pruži bolji život u odnosu na onaj koji je on imao“, rekao je 55-godišnji Bred o svom ocu koji je bio vlasnik firme za prevoz robe. 

Otkrio je i na kakav negativan način je na njega uticala medijska pažnja: „U 90-im sam teško podnosio svu tu pažnju. Bilo mi je zaista neprijatno, samo sam želeo da se povučem iz te kakofonije očekivanja i osuđivanja. Želeo sam da padnem u zaborav“, priznao je glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.