U trendu

Više od 200 izvođača od četvrtka na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu

U četvrtak, 24. avgusta, u 19.30 časova povorkom kroz centar Novog Sada počinje 23. Festival uličnih svirača – „Gradić fest“.

„Svemirski traktor“ i DJ MKDSL predvodiće paradu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina do Gradića, da bi DJ MKDSL na glavnoj bini ispred Beogradske kapije uveo publiku u koncert Bojane Vunturišević, najavili su organizatori.

Povorku će pratiti performeri, plesači i „Rusty Brass Band“ iz Italije.

Na punktovima će prve festivalske večeri od 19 časova nastupiti La Famiglia Mirabella, EL LOREN – Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Sve ljubitelje plesa, posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldžića čeka Petrovaradinski Caminito.

Pored muzičkog programa, u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 20 časova biče prikazani kratkometražne filmovi iz selekcija Filmskog Fronta i dugometražni „Oaza“ i „Do Daske“.

Ovogodišnji Gradić fest biće na binama ispred Beogradske kapije, u Štrosmajerovoj, Beogradskoj i u Gradiću bioskopu, kao i na Trgu Prote Mihaldžića i Krugu.

Publika može da besplatno dođe na festival gradskim autobusima koji će saobraćati posebnim trasama.

„U duhu festivala, publika u autobusima može da očekuje muzičke nastupe kao pripremu za ono što ih čeka kada dođu u Gradić“, obećali su organizatori.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar