„Volverin“ stiže 2009. godine

Reditelj Gevin Hud (Gavin Hood) režiraće film „Volverin“ („Wolverine“, 2009), spinof nastao prema istoimenom liku koji u serijalu „Iks-men“ („X-Men“) tumači Hju Džekmen (Hugh Jackman). Snimanje ovog filma počeće u novembru 2007. godine prema scenariju Dejvida Beniofa (David Benioff).
Gevin Hud je južnoafrički reditelj čiji je film „Gangster“ („Tsotsi“) iz 2005. godine osvojio Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja. Njegov sledeći film je triler „Rendition“ sa Ris Viderspun (Reese Witherspoon), Džejkom Gilenholom (Jake Gyllenhaal), Meril Strip (Meryl Streep) i Alanom Arkinom (Alan Arkin). Ovaj napeti triler počeće da se prikazuje u domaćim bioskopima od 25. oktobra ove godine.
Korišćenjem izvora iz Marvelovih stripova Stena Lija (Stan Lee), kao i iz najnovijih grafičkih novela Frenka Milera – „Weapon X“, „Volverin“ će miksovati akciju s originalnom pričom o tome kako je Logan pretrpeo varvarski eksperiment koji mu je doneo mutantska svojstva. Nakon što je trilogija „Iks-men“ zaradila preko milijardu dolara širom sveta, spinof „Volverin“ je postao jedan od glavnih prioriteta.
„Dugo sam bio obožavalac Gevinovog rada i znam da će on napraviti genijalan film s razrađenim likovima i akcionim borbama koje ljubitelji originalnih filmova očekuju“, rekao je Džekmen, koji se u ovom ostvarenju pojavljuje i kao producent. Pored njega u filmu igra i Brajan Koks (Brian Cox).
Film će se baviti Loganovom prošlošću i razlozima zbog kojih je postao mutant s regenerativnim sposobnostima, tri kandže na svakoj ruci i skeletom koji je legiran s retkim metalom poznatim pod imenom adamantijum. Na tom putu pomoći će mu i njegov mentor Čarls Ksavijer. Logan traži Viktora Krida (koji kasnije postaje Sabljozubi) da bi osvetio smrt devojke, ali neobičnim putevima postaje deo „Weapon X“ programa.
Premijera filma „Volverin“ očekuje se 2009. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.