U trendu

„We Own the Night“ u bioskopima

Drugo mesto liste najgledanijih filmova u Americi drži „Plan igre“ („The Game Plan“), koji se već nekoliko nedelja nalazi u vrhu gledanosti.
Na trećem mestu debitovao je film „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“) Tonija Gilroja (Tony Gilroy), koji će biti prikazan na ovogodišnjoj Sinemaniji u Centru „Sava“. To je Gilrojev režiserski debi; on je inače poznatiji kao scenarista filma „Bornov identitet“.
U ovom filmu Džordž Kluni (George Clooney) igra Majkla Klejtona, advokata koji će se naći pred slučajem „svog života“. On je i dosad bio onaj koji rešava najteže slučajeve u firmi „Kenner, Bach & Ledeen“. Međutim, da li će uspeti da reši i ovaj? Pored Klunija, u ovom filmu uloge tumače i Tom Vilkinson (Tom Wilkinson), Tilda Svinton (Tilda Swinton) i Sidni Polak (Sydney Pollack).
Na četvrtom mestu liste debitovao je film „We Own the Night“ Džejmsa Greja (James Gray). Glavne uloge poverene su Žoakinu Feniksu (Joaquin Phoenix), Evi Mendez (Eva Mendes), Marku Valbergu (Mark Wahlberg) i Robertu Duvalu (Robert Duvall).
Radnja filma odvija se u Njujorku 1988. godine. Nova vrsta narkotika je preplavila tržište noseći sa sobom i talas kriminala kakav skoro nije zabeležen. Policajci ginu na ulicama. Bobi Grin (Feniks) je uhvaćen između dve vatre – ruske mafije s jedne strane i porodice policajaca s druge. Policija kreće u rat protiv kriminala i droge s devizom: „Mi smo gospodari noći“ („We Own the Night“), a Grin će biti prinuđen da izabere stranu.
Film „Elizabeta: zlatno doba“ („Elizabeth: The Golden Age“) debitovao je na šestom mestu. I on će biti prikazan na predstojećoj Sinemaniji, kao i film „Sa tobom do kraja sveta“ („Across the Universe“), o kojem ćemo više pisati u narednim danima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.