U trendu

Age of Empires III: The Asian Dynasties

Ukoliko volite strategije, a pri tom ste ljubitelj istorije i egzotičnih, dalekih zemalja, ovo je prava igra za vas. Age of Empires III: The Asian Dynasties je predivna real-time strategija koja donosi pre svega mnogo zabave, uvodeći vas u magični svet bogate istorije Azije.
U ovom nastavku čuvene strategije upoznajete se sa tri nove sile: Japanom, Kinom i Indijom. Svaka od ove tri nove nacije nosi ponešto novo, svojstveno samo njoj. Za razliku od naroda u prethodnom izdanju ove igre, koji su manje-više bili po karakteru slični jedni drugima, ovde to nije slučaj. Japanci su moćna borbena mašina predvođena sveštenicima i generalima, koji regrutuju nove borce za vreme borbe. Njihovi samuraji su najmoćnija pešadijska vojska u igri. Indijci imaju moćne i skupe slonove, kao i svete krave, koje generišu iskustvo umesto hrane. Kinezi imaju najveći potencijal u ljudstvu, tako da oni raspolažu ogromnim armijama, koje uključuju i krvoločne Mongole, koji su u prethodnim verzijama igre bili raspoloživi samo kao plaćenici. Kineski seljaci takođe uzgajaju goveda za brzo i lako snabdevanje vojske hranom.
Svaka strana ima mnoštvo različitih mogućnosti za igranje i postavku igre, tako da kada se vi tu jednom umešate, Age of Empires III postaje skoro neprepoznatljiv u odnosu na svoj početak. Ovo su sve većinom dobre stvari, ali je potrebno ukazati na to da skoro ne postoji način da se ova nova pravila i menjanja osnovnih postavki igre uklope tako lako u multiplayer način igranja.
Sve tri azijske strane mogu da grade pirinčana polja umesto farmi, što je veoma korisno, jer ta polja mogu isto tako da proizvode i zlato umesto hrane. Ako nemate dovoljno sredstava, jednostavno prebacite pirinčana polja na proizvodnju zlata. Azijski narodi takođe mogu da sarađuju sa zapadnim narodima kako bi dobili poklone kao što su armije i zalihe. Azijski istraživači kreću se u grupama i ošamućuju životinje na mapi, kako bi lakše ukrali blaga. Oni se mogu i unaprediti – tako što ćete kupovati nove tehnologije manastirima, tako da oni predstavljaju veliku pomoć armijama.
Za razliku od prethodnog proširenja igre – Age of Empires III: The War Chiefs, u Age of Empires III: Asian Dynasties nisu rađene nikakve izmene koje se tiču postojećih rasa, što je pomalo razočaravajuće. Koliko god je prethodno izdanje popularne igre uticalo na poboljšanje igre u tom smislu, ovo izdanje ne donosi ništa novo.
Međutim, nemojte da vas to odvrati od igre. Age of Empires III: Asian Dynasties donosi poboljšanja koja ovoj igri udahnjuju novi egzotični život i čine da ovo proširenje čuvene igre bude jedno od najboljih real-time proširenja.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.