U trendu

Blur (1)

Smeštena u Liverpulu, u Engleskoj, firma Bizzare Creations nastala je još davne 1994. godine i specijalizovala se za izradu trkačkih igara. Njihova najnovija igra zove se Blur. To je frenetično brza arkadna trkačka igra u kojoj je glavni cilj da prvi završite trku, kao i u drugim igrama ovoga tipa, ali Blur to radi na jedan drugačiji način.
Prvo poređenje koje će vam pasti na pamet kada ugledate šareni Blur i malo ga odigrate, jeste Mario Kart Racing (ili Crash Team Racing) iako neki aspekti igre podsećaju i na pomenuti PGR, pa čak i na Twisted Metal. Pored ludog utrkivanja, u Blur-u na raspolaganju imate nekoliko "pojačanja" razbacanih nasumice po stazi; ona će vam olakšati ili otežati probijanje prema cilju. Međutim, ostavimo zasad oružja i pojačanja po strani, njih ćemo kasnije objasniti. Krenimo iz početka.
Career mode u Blur-u daje vam slobodu da napredujete bez nekih većih ograničenja, jer vam nudi izbor napretka i ostvarivanja zadataka bilo kojim redom. Vaša karijera napreduje kako skupljate dve vrste nagrada. Lights bodove osvajate završetkom među prva tri i ispunjavanjem zadataka koji variraju od staze do staze i sekcije u kojoj se nalazite, dok Fans bodove zarađujete napadom na protivnike, driftovanjem i ostalim manevrima.
Svaka staza krije i male ikone koje otvaraju Fans Run – određene zadatke poput prolaska kroz vrata, ili Fans demand, koji zahteva napad na protivnike u određenom vremenu. Blur krije pozamašnih 60 događaja koji su podeljeni u devet sekcija ili grupa pod vođstvom najopasnijeg rivala. Nove grupe otključavaju se zarađivanjem Lights bodova, pa ne morate da završite baš svaki zadatak u nekoj grupi. Brzo ćete se naći u situaciji u kojoj imate dovoljno prostora za izbor iduće trke. Ipak, da biste odigrali završni dvoboj jedan na jedan protiv vođe grupe, potrebno je ispuniti sve zadatke koji su navedeni u određenoj grupi.
Zadaci su ovde da biste dokazali da ste dostojni trke s vođom grupe i pomalo je iritantno kada morate da ponavljate trke zbog tih zahteva, ali postoji i sjajna strana medalje. Naime, kada pobedite u trci jedan na jedan, osvajate protivnikov auto zajedno s njegovim modifikacijama. Između "normalnih" trka, Blur nudi i klasičnu check point trku u kojoj vam je najveći protivnik vreme iako je po mapi razbacano dovoljno malih "satova" koji vam daju nekoliko bitnih sekundi.
Destruction mode mode traži od vas uništavanje protivnika u određenom vremenu, a sa svakim novim uništenim protivnikom zarađujete vreme i dodatne Fans bodove. Staza ima i više nego dovoljno, a razbacane su po različitim lokacijama, kao što su Los Anđeles i Barselona. Staze su veoma dobro dizajnirane. Svaka je različita i dizajn varira od širokih ravnina i malih petlji i uzbrdica pa sve do velikih skokova iz zgrada. Takođe, treba napomenuti da mnoge staze sadrže različite puteve i prečice ispunjene sakrivenim pojačanjima.
Zanimljivo je da nema quick race ili time attack moda igranja, ali posle svake završene trke vaša postignuća automatski se šalju prijateljima kako bi ih "naterali" da budu bolji, i na taj način podstiču suparništvo. Trofeji i postignuća su u Blur-u implementirani pod nazivom Stickers, a da biste ispunili neke od njih, dobro ćete se namučiti. Čak postoji i stiker koji vam omogućuje da "gnjavite" prijatelje na društvenim mrežama kao što je Facebook, to jest omogućuje vam da se hvalite poslednjim postignućem u igri.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.