U trendu

Cloudy with a Chance of Meatball

Igra Cloudy with a Chance of Meatballs inspirisana je istoimenom slikovnicom iz daleke 1978. godine. Vi ste u ulozi ste Flinta Lokvuda, šeprtlje čiji neuspeli eksperiment igrom slučaja postaje rešenje koje je potrebno da se Flintovo malo primorsko mesto spase od sigurne ekonomske propasti. Jednog dana s neba počinje da pljušti najraznovrsnija ukusna hrana, što gradić momentalno stavlja na prvo mesto turističkih destinacija. I dok prezadovoljni gradonačelnik insistira na tome da se eksperiment nastavi i intenzivira, sve veći i veći komadi hrane počinju da ugrožavaju bezbednost stanovnika, koji za celu ujdurmu krive našeg junaka.
Vaš zadatak je da širom grada ukrstite koplja (tačnije, viljuške) s agresivnim primercima hrane izvršavajući jednostavne, skupljačko-borbene zadatke koji će za rezultat imati redukovanje neobične meteorološke napasti. Na nivoima koristite (prvo pojedinačno, a zatim i kombinovano) nekoliko Flintovih naprava neophodnih u okršajima i prilikom manipulacije objektima na terenu (viljuška za prenošenje komada hrane koja se koristi kao trambolina platforma, grejač za otapanje, sekač za borbu, multifunkcionalni usisivač za borbu ili rasprskavanje nekoliko vrsta tečnosti različitih namena i sl.). Pored terenskih zagonetki i zamki, drugu opasnost predstavljaju ratoborniji pripadnici hranljive faune (gumeni medvedići, pečene kokoške, oživljeni sladoledi i drugo), kao i naslovno pljuštanje komada hrane s neba, što se često vrlo teško izbegava.
S tehničke strane, igra je prava poslatica za čula, počevši od jednostavne, ali živopisne i simpatične grafike, fino složenih nivoa s hranom kao glavnim prota/antagonistom, dopadljivim modelima likova (i opreme) i kvalitetnom muzikom iz samog filma. Očekivano, tu je i čitava gomila bonus melodija koje se mogu otključati, koncept artova i simpatičnih sinematika koji nisu samo "grebovani" CGI segmenti iz filma već su urađeni u stilu starih arkadnih igara sa 8-bitnom grafikom. Padajuće ćufte predstavljaju pravu stvar da obradujete svog mališana, bez obzira na to što igra vrlo brzo počinje da se ponavlja i što joj fali pravih izazova (ako ne računamo česte padove sa velikih visina ili umiranje u ljutom sosu). S druge strane, ako i zanemarimo sjajnu atmosferu, luckaste likove i efektne fore i fazone vezane za hranu, ko zaista može da odoli prilici da se obračuna sa, na primer, brokolijem?
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.