U trendu

Company of Heroes: Opposing Fronts

Bez obzira na neverovatnu količinu igara koje za svoju temu imaju Drugi svetski rat, pre nešto više od godinu dana imali smo priliku da budemo svedoci pojave nove, pod nazivom Company of Heroes, koju je stvorio tim Relica. Igra je postigla neverovatan uspeh, a sada je pred nama njen nastavak. Opposing fronts je nova stranica ispisana o Drugom svetskom ratu.
U single player načinu igranja igra nam nudi dve kampanje. Prva je smeštena u Holandiju za vreme operacije Market Garden. Ta izuzetno značajna ofanziva savezničkih snaga sprečena je delovanjem Panzer Elite jedinica, čime je osujećen cilj saveznika da u toku 1944. godine prodru u Nemačku. U toj kampanji vi upravljate Panzer Elite jedinicama i imate za cilj da zaustavite saveznike. Druga kampanja vodi nas u Kan i tu kontrolišete britanske jedinice. Obe kampanje imaju više različitih misija i pružiće vam dosta sati dobre zabave. Takođe, postoji i multyplayer, koji će vam znatno produžiti vreme uživanja u igri.
Suprotstavljene snage u ovom izdanju igre su potpuno različite. Britanci su defanzivno orijentisani, kopaju rovove i prave mnogo utvrđenih bunkera. Doduše, njihov glavni štab možete premestiti u svakom trenutku, ali… Na raspolaganju su im razne vrste tenkova, od najmanjih i najpokretljivijih, do dobro oklopljenih i veoma opasnih. Problem je u tome što nijedan britanski tenk nije dorastao panceru. Nemačke snage, s druge strane, raspolažu Panzer Elite jedinicama. One su najjače snage na terenu, ali na bojnom polju deluju u malim operativnim grupama. Ovde je akcenat stavljen na pokretljivost i brzinu.
Sam način igranja nije se menjao u odnosu na prethodno izdanje igre. Svaka mapa podeljena je na sektore i zauzimanjem sektora dobijate ljudstvo, municiju i gorivo. Audio-vizuelno igra je u samom vrhu ponude igara strategije. Korišćeni grafički engine je onaj od prošle godine, uz određeno poboljšanje svetlosnih efekata. Zvučni efekti su prvoklasni, tutnjava tenkova ili eksplozije artiljerije u pozadini su veoma realno urađene. Takođe, u odnosu na prošlo izdanje, hardverski je ova igra malo zahtevnija.
Uvođenjem ove dve nove frakcije igra dobija na raznovrsnosti i nudi igraču veći izbor prilagođen samom načinu njegovog igranja. Postoje dva osnovna moda igranja. U Anihilation modu vaš cilj je da uništite protivnika, dok se dugi mod bazira na principu kontrolnih tačaka, gde pokušavate da držite što više kontrolnih tačaka (više kontrolnih tačaka – manje bodova vašem neprijatelju) sve do trenutka kada neko ne ostane bez bodova i tako bude poražen.
Company of Heroes: Opposing Fronts je vrhunska RTS igra. Ovaj nastavak ima sve dobre osobine svog prethodnika i doneće vam mnogo časova dobre zabave. Company of Heroes: Opposing Fronts je ekspanzija igre Company of Heroes, ali je ona i stand-alone ekspanzija, tako da ne morate da imate instaliran Company of Heroes na svom računaru. Ipak, ukoliko hoćete potpuni užitak u igri, obavezno ga instalirajte.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.