Ice Age 3: Dawn of Dinosaurs

Nastavak igre Ice Age 2, koji je publici predstavljen pod imenom Ice Age 3: Dawn of Dinosaurs, stiže u ispeglanom i uvek zabavnom izdanju za mlađe igrače. Uz nešto odranije poznatih tehničkih problema igra dobro funkcioniše. U čemu je uopšte razlika u odnosu na Ice Age 2? U stvari, i nema neke velike razlike, osim bolje grafike i okruženja u kojem se igra odvija. Sve izgleda jako lepo i glatko se vrti, ali ponavljaju se problemi s kamerom i pomalo nespretnim kontrolama na računaru. Zato se za igranje preporučuje gamepad, pošto su arkadne igre veoma zahvalne za taj način upravljanja.
U igri imate na raspolaganju udarce i gađanje protivnika, skakanje i uobičajene poteze, koji ponekad dovode kameru u položaj tako da ne vidite baš ono što bi trebalo videti za nastavak igranja. Tu ne pomaže ni miš, a na samom početku vrlo iritirajući i loš tutorijal pokušava da vam "pomogne" da savladate komande na veoma čudan način – prikazuje tastere koje morate da pritisnete, ali tasteri su označeni simbolima. Da, simbolima, kojih nema ni na tastaturi ni na kontrolerima. Onaj ko se toga setio stvarno je genije, a još da se igra ne prekida toliko često, sve bi bilo manje-više pristojno. Ovako ste prisiljeni da besomučno pritiskate tastere dok ne naiđete na pravi da biste mogli da nastavite igru.
Ali, dobro, sama igra je simpatična, nije nešto najbolje u ovom žanru i definitivno je samo za mlađu publiku, pošto se nivoi ponavljaju i radnja nije baš preterano maštovita. Skači, sakupljaj bobice, skupljaj dinosaurosova jaja i tako u krug. Ne kažemo da igra nije dobra, ali ipak bi bilo bolje da je radnja malo maštovitija. Ipak, klinci koji je igraju veoma vole ovu igru, tako da sve njene "lošije" strane očigledno i nisu tako loše s obzirom na ciljanu publiku. Naravno da je neće igrati većina onih koji nestrpljivo čekaju neke igre za "velike" dečake.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.