U trendu

Lucky Luke Go West

Pojava novog crtaća s Taličnim Tomom u glavnoj ulozi razlog je i za njegovo ponovno pojavljivanje u svetu video igara. Naime, "Atari" je kao i u slučaju pojavljivanja filma s Asteriksom u glavnoj ulozi, sa željom da unovči svoja prava na ove crtane likove, izbacio igru s čuvenim kaubojem u naslovnoj ulozi. Tako se pred nama nalazi igra koja je okvirno zasnovana na novom filmu, pod imenom Lucky Luke Go West.
Igra se zasniva na radnji iz filma, ali je to samo kontekst u koji su smeštene 32 mini-igre. Podeljena je na pet segmenata, koji odgovaraju radnji filma, a otključavaju se jedan za drugim. Prvo ide bekstvo Daltonovih iz Njujorka, zatim sledi prerijski gradić, pa pustinja, onda stižete u indijanski logor, da biste na kraju dospeli do rudnika. Svaka od tih celina sadrži sedam ili osam mini-igara, koje morate preći da biste otključali sledeći segment. Mini-igre se grubo mogu podeliti na nekoliko osnovnih tipova. Prvo je tu pucanje iz prvog lica. Tu na vas naleće gomila protivnika, dok se vi krećete po šinama. Zatim pred vas iskaču stvari, pa morate da ih udarite ili da ih u određenim igricama pokupite i ubacite u lonac. U nekim igricama potrebno je da određeni lik iscrtate lasom, zatim je tu jahanje iz prvog lica, u stvari potrebno je da što pre pobegnete s nivoa prateći obeležja. Ubačene su i igre izdržljivosti i igre ritma, kada je potrebno lupati u ritmu po tasterima ili pritisnuti pravi taster u određenom trenutku. Sve igrice su veoma brze i traju veoma kratko, osim možda lovljenja Indijanca lasom.
Kada završite nekih pet celina, čeka vas igra u kojoj se Talični Tom obračunava sa Džoom Daltonom, a vaš zadatak je da osmatrate okolinu i da delove mozaika koji vam neprestano dolaze slažete na prava mesta na ekranu. Sve mini-igre možete preći bukvalno iz nekoliko pokušaja, a da nije veoma smušenih uputstava, svaku biste verovatno prešli i iz prvog puta. Svako dodatno igranje ne donosi nikakve bonuse, tako da će vam igrice veoma brzo dosaditi. Što se tiče nekog igranja za više igrača, sve se svodi na takmičenje u istim mini-igrama na podeljenom ekranu ili jedan igrač igra za drugim.
Grafika je dosta dobro urađena i liči na original iz stripa, a sve to je urađeno u jednostavnom 3D maniru. Pre većine igrica možete da pogledate kratak insert iz crtaća, a oni su zaista izvanredni. Glasovna gluma svedena je na minimum, a zvuk se svodi na veoma elementarne efekte koji se koriste i u crtanom filmu, a sve to je praćeno veoma veselom muzikom. Sama igra je veoma linearna, nema dubinu, pa je zato verovatno i razvučena na 32 mini-igre, koje su veoma jednostavne, potpuno arkadne i sigurno pravljene za najmlađu populaciju, kao zabava za nekoliko popodneva. Što se tiče ostalih, slobodno preskočite ovo izdanje popularnog kauboja, koji se očigledno nije najbolje snašao u ovoj video igri.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.