U trendu

Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim (2)

Grafika je simpatična, nešto između poslednjih Settlers-a i Warcraft 3, ne guta resurse i sasvim zadovoljavajuće radi svoj posao. Animacije monstruma, heroja i vaših podanika bolje su od proseka, svaka klasa heroja, neprijatelja i graditelja/sakupljača poreza ima svoj jedinstven hod i gestove i izvaljuje razne gluposti (većina je čak i prilično duhovita). I ono što je najbolje, u potpunosti oponašaju one iz prvog Majesty-ja. 1C je bio toliko dobar da su udvostručili broj misija u odnosu na originalnu igru, a povećali su i broj predmeta koje vaši heroji mogu da kupe, kao i broj oružja. Pozabavili su se oni i težinom, i sa zadovoljstvom se može reći da je igra još uvek teška, ali ne toliko da ćete razbijati miševe i bacati tastature kroz prozor. Takođe, u gornjem levom uglu ekrana na raspolaganju vam stoje takozvani artefakti, njih četiri, koje otključavate u misijama. Svaki od tih artefakta ima posebnu moć, koju možete iskoristiti jednom, kada se napuni. Poslednja novost je mogućnost organizovanja zabava. Ne, svoje heroje ne možete napiti, ali možete da stvarate odrede do maksimalno četiri heroja koji će koordinisano napadati svoje zadate mete, i tako i ginuti manje nego obično.
Što se tiče svega ostalog, skoro da je identično sa svojim slavnim pretkom. Još uvek gradite guild-ove heroja, pa ih kupujete, pa se oni šetaju unaokolo i ginu kao muve, a vi se hvatate za glavu od neverice. Da, AI je još uvek glavna boljka igre Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim. Više nema simpatičnih, ali veoma slabih gnomova iz jedinice. Njihovu funkciju (brzu gradnju) sada imaju patuljci, koji još uvek nisu na istom nivou s vilenjacima, pa će se i dalje češće međusobno čupati za bradu i zulufe nego što će napadati neprijatelje. Čarolije koje su vam na raspolaganju (tj. kupujete ih u guild-ovima) takođe su iste kao one iz originala: možete bacati munje, gromove, lečiti ili vaskrsnuti heroje itd. I finansijski sistem je ostao isti – kupite poreze od svojih podanika, pa tim novcem gradite, unajmljujete heroje, nadograđujete zgrade i opremu heroja.
Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim (2) izgleda kao da je grupa hardcore fanova igre Majesty uzela dve godine slobodno od posla i napravila 3D Majesty. Ništa spektakularno, ali daleko od ičega lošeg. Pogotovo ako vas hvata nostalgija, ako ste odigrali original, ili jednostavno želite da isprobate nešto novo i divlje, ukoliko pomenuti original niste odigrali. U svakom slučaju, igra je vredna tih desetak sati vašeg života.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.