U trendu

Numen Contest of Heroes (1)

Priča zanimljive akcione igre pod imenom Numen Contest of Heroes vraća vas u davnu prošlost, u vreme grčke mitologije, u doba brojnih bogova i brojnih heroja. Jeste li i vi jedan od njih, hoćete li uspeti da prokrčite put do besmrtnosti? Ne zaboravite, bogovi s Olimpa vas gledaju. Devet bogova, devet heroja, samo jedan pobednik. Tako bismo ukratko mogli da najavimo ovu zanimljivu igru u kojoj krećete kao običan prgavi dečačić (ili devojčica) koji/koja se s vremenom razvija u pravog punokrvnog borca, junaka. Putovaćete tadašnjim svetom, sretati brojne likove, prijatelje, bogove, boriti se protiv neprijatelja. Prolazićete ostrva, sela, gradove, svetilišta, donositi mir ili smrt, a sve će to budnim okom pratiti besmrtni bogovi. E, sad, hoćete li vi postati najveći od najvećih junaka i zaseniti ostale to zavisi samo od vas.
Sama priča, odnosno radnja, prilično je jednostavna, ali zanimljiva i prati vaš život od mladih dana. Vi ste jedan od devet junaka koji će pokušati da dokaže bogovima da ste upravo vi taj jedan, jedinstveni i odabrani. E, sad kada ste saznali o čemu se radi, krećemo lagano da igramo i igru. Počinjete kao dečačić koji želi da uči, želi da napreduje, želi da postane pravi junak. Na početku u rukama imate samo nekakav nožić s kojim ćete početi svoje avanture. Prvih nekoliko zadataka je nešto kao vatreno krštenje. Na treningu ćete morati da sredite nekoliko divovskih paukova i nekoliko vukova, kojima ćete odseći neke delove tela kao trofej, a koji će biti dokaz da ste ih sredili. Samo da znate, nije to baš tako jednostavno, pogotovo na samom početku. Ne dozvolite da vas napadne više njih odjednom, jer ste gotovi.
Kompletno stanje, odnos snaga vas i vaših protivnika vidite na vrhu ekrana. Gore levo su vaši podaci, a gore desno podaci protivnika. Nažalost, ako vas napada više njih, videćete prikaz samo onog protivnika koji je "aktivan", to jest kojeg vi udarate. Tek kad ga sredite, prebaciće se na drugog i prikazati te podatke. Ali u redu, recimo da vas je napao samo jedan. Sami udarci su standardni, levi i desni taster na mišu. Ipak, ako ćete da idete na neprijatelje samo udaračkim tehnikama, nećete daleko dogurati. Tu uskaču razni pomoćni specijalni udarci i magije koji su ispisani na dnu ekrana (proučite ih), a možete ih aktivirati pritiskom na odgovarajući broj na tastaturi. E, tu se situacija drastično menja.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.