U trendu

Numen Contest of Heroes (2)

Naslov igre Numen Contest of Heroes govori sve. Verujemo da vam je poznat i ovaj sistem igranja. Kada sredite nekog protivnika, iza njega skoro uvek ostane nešto. Pokupite to i proverite možete li ga nekako iskoristiti. Naime, na samom početku ste praktično goli i bosi. Na sebi imate samo nekoliko grčkih krpica koje uopšte ne štite u borbi, što je i logično. Vaša energija brzo opada i nećete dugo preživeti. Dakle, pokupite, na primer, sandale, šlem, odeću. Pokupite sve.
E, sad, nećete sve moći da obučete, jer nećete imati dovoljno iskustva. To možete proveriti na ekranu levo, gde ćete ispod svoje snage videti jednu "izbočinu". Kada kliknete na nju, otvoriće se sve o vama: snaga, izdržljivost, inteligencija i drugi parametri, kao i popis svih misija, njihovi opisi, koje su završene, koje su u toku i slično. S desne strane ćete videti dve takve izbočine, gornja prikazuje šta na sebi imate, a donja šta sa sobom nosite. E, tu sledi ona kombinacija oblačenja. Ako imate dovoljno iskustvenih bodova za pojedini deo odeće ili oružja, to obavezno stavite na sebe. Vremenom ćete shvatiti kako to ide, jednostavno je.
Sve predmete koji vam nisu potrebni možete prodati kod trgovca i zaraditi poneki dinar. Naravno, prodaćete samo ono što ne možete da koristite. Isto tako, u prodavnici ćete moći da kupite i sve što vam treba. Ostavite uvek dovoljno prostora da možete da sačuvate ono što osvojite u borbi. Shvatićete brzo kako to ide, malo se borite, malo trgujete, malo lutate i istražujete. Jedan od delova igre koji nam se malo manje svideo je podatak da neke stvari zaista morate dobro pročitati kako biste mogli da ispunite misije. Rešavaćete ih po redu, a moći ćete da ih pratite na mapi (taster M). Kada se iznad nekog lika pojavi uzvičnik (zeleni, žuti, sivi), tada morate da idete do tog lika i on će vam reći sve šta treba. Još ste mladi i glupavi, ne možete razmišljati svojom glavom.
Misije rešavate po redu. Kako koju završite, slede nove. Ne morate sve rešiti, neke su bonus misije. Važno je napomenuti da za neke misije nećete naći "aktere" koje morate da sredite. A sada ćemo vam otkriti kako to ide. Naime, na mapi ćete videti neke lokacije koje su obeležene kao logorska vatra. To je mesto gde se možete odmoriti i obnoviti snagu. Dva su načina da to uradite, samo da malo prilegnete i odmorite kosti, ili da malo duže prespavate i probudite se po noći. Da, dobro ste pročitali. Naime, neki protivnici (kao što je majka škorpija) budni su samo noću, pa tu misiju jedino po noći možete i rešiti. Uglavnom, moraćete i malo da mozgate i taktizirate kako biste bili uspešni u svojim pohodima na vrh Olimpa.
Iskreno, prilično smo zadovoljni igrom ako se posmatra u globalu. Sama grafika je prilično dobra i detaljna, sve ide fino i glatko. Zamerka ide u smeru kretanja lika, koji zna da zapinje, i same kamere iz trećeg lica, koja je povremeno nepregledna. Zvuk je solidan, muzika, nažalost, dobra, ali je nema onoliko koliko bismo mi to želeli. Dobar deo igre prolazićete u tišini, što nam se nije svidelo. Muzika se "pali" tek kad se nešto ključno dogodi. Ovo je igra koju treba probati. U početku nije nešto zanimljiva, ali će vam se s vremenom sve više sviđati. Kasnije će vam se život prilično zakomplikovati, moraćete da vladate i borbom i magijama, i biće zanimljivo. U svakom slučaju, ovo je jedna od onih igara koju bi trebalo da probate.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.