U trendu

Overlord – gospodar tame

Overlord je pre svega simpatična mešavina akcije, RPG-a i RTS-a, a sve se vrti oko stvorenja koje je oličenje zla, probuđenog posle godina spavanja. Zli junak u igri ste, naravno – vi. Međutim, ne radi se o klasičnom oličenju zla, nego više o karikiranom prikazu zla.
Igra je više parodija na „vilenjačku“ kulturu, to jest više je okrenuta karikiranju Tolkinovog „Gospodara prstenova“, nego što je neka opasno zla igra koja pršti od krvi i ubijenih protivnika. A počinje kada Overlorda bude iz sna njegove verne sluge – minioni. Glavni zadatak vas, kao Overlorda, jeste da ponovo izgradite svoju kulu, koja je tokom godina vaše izolacije porušena i oronula, dok je nameštaj pokraden ili zapaljen. Sam Overlord izgleda veoma markantno. Oklop, plašt i visoka kaciga, mač, kao i mogućnost ispaljivanja vatrenih kugli iz šaka čine vaš lik više nego upečatljivim. Ipak, kao vrhovni zapovednik miniona, vi ništa ili skoro ništa ne činite sami. Sve vaše naredbe i zadatke slepo i bespogovorno slušaju vaše verne sluge. Minioni su bića nalik na gremline, a zvuče kao Golum. Ovim likovima upravlja se mišem. Postoji samo nekoliko veoma prostih poteza kojima upravljate minionima, što od njih pravi malo taktičko oružje. U igri postoje četiri vrste ovih bića, od kojih svaka ima neku posebnu funkciju, a vi ih otkrivate u toku igre.
Misije nisu preterano komplikovane, ali zbog velikih nivoa kojima se krećete znaju da budu dosta duge. Ipak, veliki deo misija je veoma simpatično napravljen i čini da ova igra bude veoma zabavna. Na početku imate mali broj miniona na raspolaganju, ali tokom igre, skupljanjem određenih predmeta, njihov broj se povećava. Naime, postoje magični predmeti koji čine da se broj vaših sluga povećava, a ostali predmeti su samo obične stvari koje su ukradene iz vaše kule dok ste spavali. Ono što ponekad nervira, a i oduzima vreme u toku igre jeste to što na određenim nivoima, dok još nemate sve četiri vrste miniona, niste uvek načisto da li vam fali neka posebna funkcija ili ste samo zalutali u okviru tog nivoa.
Još jedan problem je animacija glavnog junaka – Overlord je dosta traljavo animiran; kreće se veoma tromo i nespretno. Verovatno su time hteli da naglase da je glavni junak u oklopu, ali ipak… Animacija miniona je potpuno različita od glavnog junaka; oni se kreću veoma glatko i bez ikakvih problema. Sve u svemu, Overlord je veoma zabavna igra, bez obzira na određene nedostatke, sa simpatičnom temom, pristojnom grafikom i zanimljivim dizajnom. Naslov koji može da se mirne duše igra i da se uživa u njemu.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.