U trendu

Pure

Pure je igra koja vam nudi uzbuđenje vožnje po nepristupačnim terenima i jurcanje kroz mnoge zemlje na stazama kroz koje nijedno drugo vozilo ne bi moglo da prođe. Odlična grafika, brzina i nerealni trikovi jesu ono što definiše Pure, a kada sve to povežete, dobijate stvarno odličnu igru.
Kada započnete karijeru, birate vozača i svoj ATV. U izboru ATV-a zabavno je to što ga možete napraviti po svojoj želji. Uzimaćete delove koji vam odgovaraju, od motora i osovine do točkova i sedišta. Tako možete prilagoditi vozilo načinu igranja koji vam se najviše sviđa ili ga pripremiti za posebnu trku. Možete postići velike brzine, imati veće ubrzanje ili napraviti ATV tako da je u stanju da napravi bolje trikove. Kako napredujete kroz karijeru, otključavate nove delove i možete da nadograđujete svoje vozilo, a vremenom ćete dobiti i mogućnost da imate više vozila.
U igri ćete prolaziti kroz tri tipa trka. Najčešće će to biti obična trka, u kojoj je jedino važno proći prvi kroz cilj. Zatim postoji vaša trka s vremenom, a treći, posebno zabavan tip trke je takmičenje u trikovima. Ovde dobijate bodove za izvođenje trikova sve dok imate goriva. Na stazi ćete moći da pokupite gorivo, specijalne trikove i udvostručenje bodova. Iako redosled u trci nije važan, ukoliko želite da pokupite neki od bonusa, moraćete da budete ispred protivnika, što predstavlja dodatni izazov.
Pored brzine, posebno su važni i zabavni trikovi u igri. Postoje četiri osnovne grupe trikova koje sakupljate tokom trke. Trku započinjete samo s osnovnim trikovima, a kako njih pravite, sakupljate energiju, koju možete iskoristiti za sledeće trikove ili trenutno ubrzanje. To će zavisiti isključivo od vas i trenutne situacije. Postoji zaista dovoljno trikova, jer ih kombinujete sa smerom svog vozila. Često ćete nailaziti na velike skakaonice, gde ćete poslati svoj ATV nekoliko desetina metara u vazduh i pri tome izvoditi akrobacije. Ukoliko pre skakaonice na vreme pritisnete taster za skok, to će vas dodatno odbaciti u vazduh. Tako i od malih uzvišenja sami sebi možete da napravite mesto na kojem ćete pokazati šta možete da učinite sa svojim vozilom. Morate paziti na dužinu trika i ostaviti dovoljno vremena za ispravljanje vozila, jer ćete u protivnom pasti, izgubiti nekoliko sekundi i verovatno izgubiti sledeći nivo trikova.
Pure izgleda zaista lepo. Već uvodni film u igru oduševiće vas prikazom lokacija na kojima ćete voziti, a one su takve i u samoj igri. Modeli izgledaju odlično, kao i njihove animacije, koje vrlo glatko teku, a verujte, to je vrlo važno u igri u kojoj treba da gledate izvođenje vratolomija. Poseban osećaj je kočiti desetinu metara iznad neke šume ili kanjona ili jednostavno projuriti kroz veliku baru punu blata. Zvuk je odličan, posebno povici i ruganje prilikom preticanja ili izvođenja nekog posebnog trika, a nimalo ne zaostaju ni zvukovi motora ili muzika koja prati igru sve vreme. Kontrole bi mogle da predstavljaju problem ako igrate igru na tastaturi. Igra je dizajnirana tako da se igra pomoću kontrolera, i kada je zaigrate tako, pokazuje sve svoje čari.
Ova zaista odlična igra prijatno iznenađuje svojom zaraznošću. Kada počnete da otključavate nove delove i nove lokacije na kojima ćete zaprljati svoje nove točkove, nećete moći da stanete i stalno ćete hteti da vidite onu sledeću krivinu, koja verovatno donosi novi skok i mogućnost isprobavanja novog trika. Postoje četiri novoa trikova koje možete koristiti u igri Pure. Različiti trikovi se različito boduju. Ponavljanje istog trika donosi manje bodova, dok će vam korigovanje trika u vazduhu doneti dvostruko više bodova.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar