RayCity (1)

RayCity je besplatna online trkačka MMORPG simulacija (Massively Multiplayer Role Playing Online Game) koja je u vrlo kratkom roku postala izuzetno popularna među igračima širom sveta. Bez obzira na to da li ste običan igrač, ljubitelj automobila, igrač trkačkih igara ili nešto sasvim deseto, ova igra bi trebalo da vas zaintrigira. Da, definitivno, jedan od najjačih argumenata je cena – nula dinara. Ipak, nas uvek zanima i onaj drugi ključni element igre, a to je samo igranje, to jest ima li svaka igra "ono nešto" što vas može i privući i zadržati.
Kao i u normalnom realnom svetu, i u igri RayCity početak je težak. Posle prilično solidnog video uvoda igra vas vodi u garažu u kojoj su vam u ponudi četiri automobila. Ono što ćete odmah prepoznati jesu Fiat 500, Audi TT, BMW serije 3 (ili serije 5). Tu birate svoj automobil i već možete na put. Nažalost, automobili nisu licencirani po nazivima, što malo smeta, ali neće imati uticaja na samo igranje. Odmah ćete moći da ga malo doterate, da mu dodate koji spojler, bolje točkove, da promenite boju i felne i da dodate poneku nalepnicu. Dakle, personalizacija automobila je na veoma visokom nivou, tako da će svaki biti poseban. Kada ste to sve obavili, krećete na put. Tu vas očekuju brojni zadaci i trke koje vam donose novac, to jest kredit kojim ćete nadograđivati postojeći automobil ili će vam biti potreban za kupovinu novih kola.
Ukratko, igra neverovatno liči na sve prethodne vrhunske trkačke simulacije, ali ovoga puta sve je online, preko Interneta. U početku ćete teško sve rešavati i zarađivati, na trke nemojte ni pomišljati, tako da ćete se uglavnom kretati u igri tako što ćete prevoziti pojedine likove s lokacije A na lokaciju B u određenom vremenu (kao u, na primer, GTA). Tu ćete zaraditi poneki novčić i malo-pomalo štedeti kako biste mogli da kupite bolji automobil. Na putevima u gradu videćete neke plave i smeđe kružiće (novčiće). Sakupljajte ih jer vam to donosi dodatnu zaradu. Vaš automobil može doslovce da skače, tako da ćete moći da preskačete druge automobile, što nije primarno, nego treba doskočiti do pomenutih bonusa koji su malo iznad puta. Dobro, ovaj deo nije baš za pohvalu, jer nema veze s trkanjem, ali autori su to tako zamislili i nećemo se posebno negativno osvrtati na to.
Na samom početku krećete s osnovnim automobilom, to smo već rekli, pa vam je otključan samo osnovni deo grada. U toku igre moraćete da "zaradite" otključavanje novih lokacija, kao i kupovinu novih automobila. Naime, čak i ako imate novca, neke automobile nećete moći da vozite jer nemate dovoljno iskustva u igri. Trke su zaista različite, ima ih koliko hoćete, i u stvari sve se događa kao u pravom životu. Možete se trkati jedan na jedan, protiv više trkača ili timski, jedan tim protiv drugog.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.